Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

TK Borik

Borik preko Chromos Savice do finala lige

Autor: Alen Plahinek

06.06.2024. 11:01
Borik preko Chromos Savice do finala lige

Foto: TK Borik



Momčad TK Borik ušla je u finale završnice Druge hrvatske teniske lige i to sa stilom. Jučer su na svojim terenima na Boriku demolirali momčad Chromos Savice iz Zagreba s ukupnih 6:1 u mečevima. Već nakon pet pojedinačnih susreta, pobjeda je bila zagarantirana jer su Zadrani pobijedili svih pet mečeva. Valja istaknuti i kako je ova pobjeda još vrjednija zbog činjenica kako kapetan Sandro Guščić nije nastupao.


Frane Ninčević je sa 6:2 i 6:2 nadigrao Ivana Lovrić, dok je njegov brat Luka sa 6:2 i 6:1 pobijedio Filipa Kordića. Roko Glasnović je s dva »bicikla« (6:0 i 6:0) protutnjao pokraj Vanje Rakočevića dok je Ante Bilić rutinski svladao Ivana Vidovića sa 6:3 i 6:1. Najteži zadatak imao je Emir Aliti koji je u prvom setu otišao čak do tie-breaka, no nakon osvojene trinaeste igre sve je išlo »kao po loju«. Uzeo je Aliti Gavranu Inri i drugi set s laganih 6:1.


U igri parova Bilić i Dujmenović su sa 6:4 i 6:4 svladali kombinaciju Lovrić i Vidović, dok je jedini bod zagrebačkoj momčadi jučer u Zadru donio par Rakočević/Kordić koji su sa 6:4 i 6:4 svladali Serdarušića i Ivaniševića.




– Prezadovoljni smo rezultatom i pobjedom momčadi 6:1. Dečki su ušli u susret jako fokusirano i dominirali svakim susretom singla od starta do kraja tako da smo pobjedu osigurali nakon svega dva sata igre i prošli u veliko finale lige. Čestitke našim dečkima na izvanrednoj borbi i rezultatima, a pohvala i ekipi iz Zagreba na odličnoj borbi i rezultatu u ligi – kazao je predsjednik kluba Toni Dujmenović.


Plan Borika bio je jasan i jednostavan od prvog dana ove sezone – ući u Prvu ligu. Kroz sezonu upisano je šest pobjeda u šest mečeva, a ostao je ona posljednji i najvažniji – finale završnice. U njemu Borik čeka boljeg iz drugog polufinalnog susreta između Medveščaka i Raguse. Finale je na rasporedu u nedjelju 9. lipnja.