Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

2. HTL

Borik demolirao Koprivnicu, slijedi polufinale završnice

Autor: Alen Plahinek

04.06.2024. 11:16
Borik demolirao Koprivnicu, slijedi polufinale završnice

Foto: TK Borik



Bez ikakvih problema tenisači Borika stigli su do pete pobjede u petom kolu Druge teniske lige. S ukupnih 7:0 u mečevima Borik je ispratio Koprivnicu natrag na kontinent. Posljednjeplasirana Koprivnica već u najavi ovog susreta bila je apsolutni autsajder, osobito iz činjenice kako Borik ove sezone “gazi” sve pred sobom.


“Najteže” je do pobjede došao kapetan Sandro Guščić koji je nadigrao Gorana Jalševca s 6:3 i 6:4. Nakon toga sve je izgledalo kao kroz plitak potok. Frane Ninčević “prodao” je dva teniska bicikla Ninu Sikavici, dok je Ante Bilić Ivanu Kovaču dozvolio samo jedan gem. Dva gema, po jedan u svakom setu, prepustio je Roko Glasnović Marku Borojeviću, dok je Luka Ninčević s 6:2 i 6.2 bio bolji od Gorana Lakuša.


Dominacija se samo pretočila u parove, gdje su braća Ninčević s 6:2 i 6:2 pobijedili Borojevića i Lakuša, dok su Glasnović i Bilić s 6:2 i 6.3 nadigrali Kovača i Sikavicu.




– Iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatom. Bili dominantni i čvrsti te se to odrazilo i na samom rezultatu i svim pobjedama. Čestitke našoj ekipi i dečkima na izvanrednoj borbi i rezultatima – kratko je poručio predsjednik kluba Toni Dujmenović.


Nakon pet kola Borik je s pet pobjeda izdominirao svojom grupom te je tako osigurao polufinale završnice Druge Hrvatske teniske lige. U njemu će sutra od 10 sati ujutro ugositit drugoplasiranu momčad druge grupe, TK Chromos sa zagrebačke Savice.