Nedjelja, 7. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Sjajne vijesti

Bernarda Pera osigurala treće kolo Wimbledona!

Autor: Alen Plahinek

04.07.2024. 19:26
Bernarda Pera osigurala treće kolo Wimbledona!

Foto: Reuters



Prvi puta u svojoj karijeri Bernarda Pera je u trećem kolu Wimbledona! Novi sjajan dan ” u uredu” imala je Zadranka danas u All England Clubu. Baš kao i protiv Potapove u prvom kolu, Pera je preokretom stigla do pobjede, ovog puta protiv 24. igračice svijeta Francuskinje Caroline Garcije. Nakon terena broj šest u utorak, danas je sretan bio teren broj 16 na kojem je Pera slavila s 3:6, 6:3 i 6:4. Da se ima čemu nadati pokazala je na Challengeru u Gaibi prije desetak dana, gdje je došla do finala, ali ovaj uspjeh je jedan od onih koji se zaista računaju.


U ranoj fazi prvog seta Garcia radi krucijalan break, za 3:1, kojeg je kasnije sačuvala kroz cijeli prvi set te ga mirno zaključila u svoju korist. Identičnim oružjem odgovorila je Pera u drugom seta, ali za 4:2. U trećem ključan se pokazao break za 2:1. Bila je jako blizu Zadranka riješiti cijelu stvar malo prije, nego što je u konačnici i napravila, jer je u pretposljednjem gemu imala dvije meč lopte na servis svoje suparnice, no Francuskinja je sjajno reagirala u tim trenucima. Na kraju sa svojim servisom Pera nakon sat i 39 minuta igre odlazi u treće kolo najprestižnijeg turnira na svijetu.


Ono što je za veliku pohvalu je ponovno podizanje razine igre i drastično smanjenje neprisiljenih pogrešaka. U prvom je meču, protiv Potapove, bilo njih čak 64, dok je danas svedeno na 23. Također i servis je za malo poboljšan u odnosu na prvi meč i sve izgleda kako Zadranka možebitno kuha nešto ozbiljno. U trećem kolu čeka ju najteži ispit do sada, 13. igračica svijeta Jelena Ostapenko.