ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

MotoGP

Bagnaia pobjednik sprinta u Italiji, vodeći Martin pao

Autor: Hina

01.06.2024. 17:00
Bagnaia pobjednik sprinta u Italiji, vodeći Martin pao

Foto: Foto REUTERS



MUGELLO Aktualni dvostruki svjetski prvak Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobijedio je u subotu u sprinterskoj utrci VN Italije, sedmoj rundi od 20 MotoGP sezone, dok je vodeći u prvenstvu Španjolac Jorge Martin (Ducati-Pramac) pao.


Pod suncem Toskane, Talijan, koji je vodio od starta do cilja, pobijedio je ispred Španjolac Marca Marqueza (Ducati-Gresini) i Pedra Acoste (Gasgas-Tech3).


“Nevjerojatno je, stvarno sam se zabavljao u svakom krugu. Tempo motocikla je bio vrlo dobar tijekom cijele utrke, a pobijediti pred ovom fantastičnom publikom je sjajno. Zaljubljen sam u ovu publiku,” bio je oduševljen 27-godišnji Talijan.




Zahvaljujući padu Martina, koji je tada bio treći, zaostatak na ljestvici za Španjolcem smanjio je na 27 bodova. Marquez je također, odradio dobar posao i zauzeo drugo mjesto.


“Tempo motocikla je stvarno bio jako dobar. Imao sam dobro mjesto na gridu, bio sam četvrti, ali moj start nije bio baš dobar. Osjećaj na motoru je bio jako dobar i nadam se da ću se ponovno boriti za postolje na Grandu Prix” u nedjelju, rekao je Katalonac.


U ukupnom poretku svjetskog prvenstva u vodstvu je Martin sa 155 bodova ispred Bagnaia sa 128 i Marqueza sa 123 boda.


VN Italije na rasporedu je u nedjelju u 13.15 sati.