Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Međužupanijske lige

Arbanasima dvije titule u sezoni bez poraza

Autor: Šime Ćurko

14.06.2024. 09:28
Arbanasima dvije titule u sezoni bez poraza

Foto: Nenad Opačić/NK Arbanasi



Pioniri i papaline Arbanasa prvaci su Međužupanijske nogometne lige za svoj uzrast, te su ovaj tjedan odigrali posljednje utakmice u sezoni 2023./24., nakon čega su primili pobjedničke medalje i pehar. Obje momčadi sezonu su završile bez poraza. Kad je riječ o pionirima, to je zapravo druga momčad Arbanasa, točnije kombinirani sastav s onim koji nastupa u Prvoj dalmatinskoj ligi. Na treninzima je s njima radio Marijan Maruna, inače voditelj Škole nogometa NK Arbanasi, dok ih je na utakmicama vodio trener Danilo Paunović. U posljednjoj ovosezonskoj utakmici, odigranoj bez imperativa jer su titulu osigurali ranije, igrali su s trećom momčadi Arbanasa, koja nastupa za Podgradinu. Završilo je 4:1 za Arbanase, a strijelci su bili Antonio Bugarija, Mario Fabijan i Šime Ročak dvaput, dok je za Podgradinu zabio Petar Sarić.


– Ponosan sam na momčad i čestitam im na tituli. Skor od deset pobjeda u isto toliko utakmica nešto je za što moram pohvaliti ove dečke, koji su u svakoj utakmici pokazali i karakter i borbenost, karakteristike koje su odlika pravih sportaša. Pehar i medalje koji su im pripali više su nego zasluženo i nadam se da će im biti putokaz u nastavku karijere – kazao je Danilo Paunović, trener pionira Arbanasa.





Papaline su osvojile 38 bodova, jedan više od drugoplasirane Zadarnove. U posljednjem kolu u goste im je stigla Abeceda sporta ZDC, koja je povela u drugoj minuti, kada je Ivan Nimac neobranjivo s poprilične udaljenosti pogodio za 0:1. Međutim, »crveno-crni« nisu željeli pobjedničku sezonu zaključiti porazom. Nakon prekrasne akcije u 30. minuti Bruno Škalabrin je pogodio za konačnih 1:1. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka počelo je veliko slavlje malih nogometaša.


– Čestitam našim mladim igračima na odličnom proljetnom dijelu sezone, u kojem smo u 14 utakmica upisali 12 pobjeda i dva neriješena ishoda. U polugodišnjem izvještaju sam istaknuo da vidim puno rezervi u ovoj momčadi koje smo na kraju uspjeli »otključati«, a glavni »forte« nam je bila momčad, a ne pojedinac. To se vidi i po činjenici da su se postignuti zgodici raspršili na pet, šest igrača, a obrambeno smo primili samo pet pogodaka što je odličan podatak za ovako male dečke – kazao je Josip Petani, trener papalina Arbanasa, i zaključio:


– Okititi se titulom u ovako jakoj konkurenciji i ne upisati niti jedan poraz je vrlo velik uspjeh. Zadnjih osam godina, koliko vodim papaline ovo je bila najizjednačenija utrka za županijskog prvaka, a samim time i ovo mi je najdraža titula jer se baš trebalo namučiti za nju. Pohvala ide i našim roditeljima koji su nam vjerna pratnja na svakoj utakmici te pružaju maksimalnu podršku svojoj djeci i našem klubu.


 


Momčadi


Pioniri: Luka Nimčević, Jakov Pedišić, Gabrijel Kelava, Duje Perko, Frane Vrkić, Šime Ročak, Matija Oljica, Mario Fabijan, Antonio Bugarija, Duje Zorić, Mihael Ostojić, Edi Volarević, Petar Bitanga, Ivan Topalović, Lovro Čadež, Jakov Goreta, Arno Žuvić. Treneri: Danilo Paunović i Marijan Maruna.


Papalina: Vito Miočić, Borna Radošević, Pave Crnošija, Adriano Kelava, Ivano Pavić, Toni Bušljeta, Duje Erstić, Bruno Škalabrin, Luka Čirjak, Toni Punoš, Niko Valčić, Donat Radan. Trener: Josip Petani.