Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Novo pojačanje Zadarnove

Antonio Rončević: "U sportu sam upoznao stotine ljudi i to je veliko bogatstvo"

Autor: Šime Ćurko

17.09.2024. 12:24
Antonio Rončević:

Foto: NK Zadarnova



Novo lice u stručnom stožeru Nogometnog kluba Zadarnova je 35-godišnji Antonio Rončević. Vjerni pratitelji županijskoga nogometa poznaju ga kao pouzdanoga višegodišnjeg igrača NOŠK-a, a tijekom nogometnog sazrijevanja, od malih nogu pa sve do juniorskog uzrasta, njegov dom bio NK Zadar. A prvi dom u prenošenju znanja mladim nogometašima bit će mu Zadarnova.




– U nekoliko godina rada Zadarnova se već etablirala kao doista poznata nogometna škola, mislim da se ovdje jako dobro radi, a dobar glas daleko se čuje. Zbog toga se veselim radu, poučavanju i učenju, ali i činjenici da sam postao dio upravo ove nogometne obitelji – započinje svoje predstavljanje Rončević. Nogomet zaista jest kao obitelj jer stvara brojna poznanstva.


– Kroz nogomet sam upoznao stotine ljudi, uvijek negdje sretneš nekoga koga si upoznao na travnjaku i to je posebno bogatstvo ovog sporta. Jedno od takvih poznanstava jest i ono s voditeljem škole nogometa Zadarnova (nap. a. Antonio Perica). Znamo se jako dugo, dijelili smo svlačionicu u NK-u Zadar od desete godine. Dosta smo dobri bili, on je igrao na mjestu desnog, a ja lijevog bočnog – prisjeća se Rončević.


Prisjetio se tog vremena rado i voditelj škole Antonio Perica. Uostalom, upravo je zbog osobina koje je njegov imenjak još tada pokazivao i došlo do današnje suradnje.




– Da, prošli smo sve uzraste u nekadašnjem NK-u Zadar. Antonio je u mladim danima bio jako odgovoran i vrijedan, a prije svega je odlično odgojen. Moram spomenuti i zanimljivost da su nas često na terenu znali zamijeniti zbog fizičkoga izgleda, a i samo je jedan dan mlađi od mene. Vrlo se dobro poznajemo i zbog toga sam siguran da će vrline koje posjeduje i strast uspješno prenositi mladim nogometašima kako bi postali, prije svega, kvalitetni i uspješni ljudi. Također, drago mi je da je prepoznao Zadarnovu kao sredinu u kojoj počinje svoj put – zaključio je Perica.


Rončeviću prilagodba u novu sredinu neće biti problem.




– Mnoge trenere već poznajem, a vidim da nas i vežu isti postulati jer mladim nogometašima i ja želim pomoći u stvaranju radnih navika, discipline, poštovanja prema treneru, suigračima… Sve to vidim u klubu i zato sam uvjeren da ću uživati, napredovati i dugo biti ovdje – podvukao je Rončević.