Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Uskoro oproštaj?

Andy Murray prisiljen propustiti Wimbledon koji mu je trebao biti zadnji turnir karijere

Autor: Hina

23.06.2024. 16:17
Andy Murray prisiljen propustiti Wimbledon koji mu je trebao biti zadnji turnir karijere

Foto: Foto REUTERS

Murray je nagovijestio da će ovo najvjerojatnije biti njegova posljednja godina igračke karijere te da bi prikladan kraj bio nastup u Wimbledonu ili na Olimpijskim igrama u Parizu



LONDON Britanski tenisač Andy Murray, dvostruki wimbledonski pobjednik i bivši svjetski ‘broj 1’, prisiljen je propustiti domaći Grand Slam turnir u All England Clubu zbog operativnog zahvata na leđima, objavila je u nedjelju Udruga teniskih profesionalaca (ATP).


“Nakon operacije ciste na kralježnici, Andy Murray je, nažalost, otkazao nastup u Wimbledonu”, objavio je ATP na društvenoj mreži X.


Murray je u ovom tjednu nastupio na ATP turniru u londonskom Queen’s Cluba gdje je u svom 1000. profesionalnom meču svladao Australca Alexeija Popyrina, a onda je u srijedu bio prisiljen predati meč drugom australskom tenisaču Jordanu Thompsonu, zbog bolova u leđima.




Dodatne pretrage su pokazale postojanje ciste, koja mu je uklonjena operativnim zahvatom. Kako je do početka turnira u Wimbledonu ostalo tek osam dana, 37-godišnji škotski tenisač je bio prisiljen odustati od turnira na kojem je osvojio dva od svoja tri Grand Slam naslova, a u teniskom hramu, na središnjem terenu All England Cluba, osvojio je i jednu od svoje dvije zlatne olimpijske medalje.


Murray je nagovijestio da će ovo najvjerojatnije biti njegova posljednja godina igračke karijere te da bi prikladan kraj bio nastup u Wimbledonu ili na Olimpijskim igrama u Parizu.


Wimbledon će biti održan od 1. do 14. srpnja dok će teniski turnir na Olimpijskim igrama započeti 27. srpnja.