Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Uoči Albanije

Andrej Kramarić: "Protiv Španjolske nije bilo tako kritično kako se piše"

Autor: Portal Novilist.hr

17.06.2024. 15:04
Andrej Kramarić:

Foto: Foto V. KARUZA

Trebao sam izvesti jedanaesterac, ali zbog buke navijača tri puta nisam čuo znak suca, pa sam čak dobio žuti karton. Bila je to najveća buka koju sam doživio u karijeri - kaže Kramarić



NEURUPPIN Protiv Albanije tražimo pobjedu, kratko i jasno. Tri boda su ključna – kazao je napadač hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić na konferenciji za medije u kampu Vatrenih.


Bivši napadač Rijeke, a danas Hoffenheima, kaže kako su se svi reprezentativci nakon teško poraza od Španjolske okrenuli novoj utakmici.


– Ne razmišljam o tome koliko bodova je potrebno za prolaz, svaka utakmica je najvažnija, iduća je najbitnija. Tražimo pobjedu, kratko i jasno. Tri boda su ključna. Razgovarali smo međusobno nakon Španjolske, nije to bilo tako loše kao rezultat. To je nogomet, nije to bilo tako kritično kako se piše. Ta tema nas više ne zanima, fokus je na idućoj utakmici, idemo gas do daske – kaže Kramarić.




Hrvatska je bila u sličnoj situaciji i na posljednjem EURO-u kada je izgubila od Engleske, ali je ipak prošla skupinu.


– Igramo svaki treći, četvrti dan, nekada ti nogomet da, a nekad uzme. Voljeli bi da se ova grupna faza završi na najljepši način. Pokušat ćemo ostati što duže na turniru, uživati u ovom okruženju i podršci. Bilo bi šteta da ne iskoristimo domaće prvenstvo. Albanija? Gledali smo njihovu utakmicu s Italijom, bit će to slična utakmica. Organizirano će se braniti, a mi ćemo tražiti zone u kojima možemo biti opasni.


Kramarić je već igrao na Volksparkstadionu u Hamburgu u dresu Hoffenheima. Prisjetio se i jedne zgode.


– Imam posebnu uspomenu na taj stadion. Trebao sam izvesti jedanaesterac, ali zbog buke navijača tri puta nisam čuo znak suca, pa sam čak dobio žuti karton. Bila je to najveća buka koju sam doživio u karijeri. Očekujem takvo navijanje i s naše strane, bit će izuzetno glasno.