ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

više od sporta

AK Alojzije Stepinac i Škabrnja ugostila najbolje kros trkače Hrvatske

Autor: Portal ZL

28.10.2024. 11:25
AK Alojzije Stepinac i Škabrnja ugostila najbolje kros trkače Hrvatske

Foto: AK Alojzije Stepinac



Pod pokroviteljstvom Hrvatskog atletskog saveza, Podravke, Športske zajednice Grada Zadra, Zadarske županije te Općine Škabrnja, u Škabrnji je u subotu održano Podravka Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu, koje je organizirao Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar.


Natjecanje je otvorio Ante Dražina, predsjednik Općinskog vijeća Općine Škabrnja, koji je svima poželio dobre rezultate i ugodan boravak u Škabrnji.


U ime domaćina, organizatora Atletskog kluba Alojzije Stepinac, sve nazočne je pozdravio Slobodan Miolović, zahvalivši svima na dolasku u Škabrnju, koja je već jednom bila organizator ovog natjecanja i to 2018. godine.




Nakon cjelodnevnog natjecanja dobili smo i državne prvake u krosu za 2024. godinu. Benjamin Gojko Sarač iz AK Moslavina, Kutina osvojio je prvo mjesto u kategoriji limača na 1 km, dok je u kategoriji limačica na 1 km slavila Nika Junačko iz AK Zagreb.



U kategoriji mlađih kadeta na 1,5 km pobjednik je bio Ivan Draganić iz HAAK Mladost, Zagreb, a kod mlađih kadetkinja na 1,5 km najbolja je bila Iva Mažar iz AK Moslavina, Kutina.


Kod kadeta na 2 km prvo mjesto je osvojio Noa Žele iz AK Agram, Zagreb, dok je među kadetkinjama na 2 km slavila Pia Teskera iz AK Sportske igre mladih, Split. Filip Orkić iz AK Marsonia, Slavonski Brod bio je najbolji u kategoriji mlađih juniora na 4 km, a kod mlađih juniorki na 3 km najbrža je bila Chiara Zuzzi iz AK Kvarner, Rijeka.


U kategoriji juniora na 6 km slavio je Sven Franjković iz AK Karlovac, dok je među juniorkama na 4 km pobjednica bila Dorja Salopek iz AK Svetice, Zagreb.


Kod seniora na 10 km najbrži je bio Lovro Nedjeljković iz AK Slavonija-Žito, Osijek, dok je u kategoriji seniorki na 8 km prvo mjesto osvojila Tea Faber iz AK Fit, Zaprešić. U mješovitoj štafeti seniora i seniorki na 4×2 km najuspješniji su bili članovi AK Dinamo-Zrinjevac.



Na krosu su bili prisutni i predstavnici braniteljske udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Škabrnja, predsjednik Zoran Gurlica te legendarni zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić, koji su pružili logističku pomoć u organizaciji. Za sve sudionike branitelji su pripremili fažol na škabrnjski način.


Cijela atmosfera bila je ugodna, zahvaljujući zadarskoj klapi Lanterna, čije su izvedbe oduševile sve sudionike prvenstva, volontere i gledatelje.


„Ovim putem želimo zahvaliti načelniku Općine Škabrnje na gostoprimstvu i uslužnosti, svim volonterima bez kojih provedba ovog značajnog sportskog natjecanja ne bi bila moguća, sponzorima, roditeljima te gledateljima koji su došli bodriti sve sudionike.


Također, zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji Podravka Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu te čestitamo svim natjecateljima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima“, poručio je Slobodan Miolović u ime organizatora Atletskog kluba Alojzije Stepinac.