ponedjeljak, 21. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

urbofon live

Večeras u Zadru prava glazbena poslastica

Autor: Portal ZL

18.10.2024. 08:47
Večeras u Zadru prava glazbena poslastica

Foto: Petar Fabijan

Ususret večerašnjoj koncertnoj promociji novog, petog studijskog albuma “Into the Grey” riječkog benda My Buddy Moose u Providurovoj palači, u Zadru danas gostuje stručna služba ZAMP – Hrvatskog društva skladatelja s dvije besplatne edukativne radionice na koje su pozvani svi zainteresirani glazbenici.


Radionice “digitalne platforme” od 17 do 18 sati te “slušaonica s Denykenom” od 18:15 do 19:45 sati održavat će se u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, a polaznicima će pružiti uvid u digitalnu prezentaciju glazbe i kako poboljšati zaradu od digitalnih servisa kao i jedinstvenu priliku druženja, razmjene ideja i konstruktivnih savjeta s renomiranim glazbenim producentom Denisom Mujadžićem – Denykenom.


Uz činjenicu da ove godine obilježava 35 godina karijere, kao producent je surađivao s imenima kao što su Hladno Pivo, Majke, Jinx, Vatra, Pips,chips & videoclips, Zabranjeno pušenje, Kojoti, Bajaga, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Darko Rundek, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Mile Kekin, Gretta, Josipa Lisac, Nina Badrić, Vanna, Severina i mnogim drugima.


Denyken je dobitnik šest nagrada Porin i tri nagrade Crni Mačak kao najbolji glazbeni producent te Rock Off nagrade za životno djelo 2023. godine.


Od 21 sat, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače zasvirat će riječki bend My Buddy Moose koji se nakon dulje, ali kreativne pauze vratio s novim studijskim albumom “Into the Grey” zaradivši, svega nekoliko dana od objave, laskave kritike “najboljeg albuma godine”.


“Svaki koncert je jedinstveno iskustvo, a istovremeno je univerzalno. Uvijek postoji želja, uzbuđenje i neizvjesnost kako će publika reagirati, izjavio je ususret zadarskoj promociji albuma gitarist i pjevač Luka Benčić koji uz gitarista i mandolinista Matka Botića, basista Ištvana Širolu i bubnjara Jasmina Đečevića čini okosnicu benda koji posljednjih dvadeset godina plijeni pažnju domaće i inozemne publike.


Ulaznice po cijeni od 7 eura moguće je kupiti na ulazu u dvoranu od 20 sati. Za osvježenje brine Varoška pivovara.


Ovaj koncert u okviru Urbofon Live programa dio je pilot projekta AJMO! Ureda za izvoz glazbe Hrvatska / We Move Music Croatia koji je nastao kao rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj.


Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.


Ujedno, nastavak je uspješne suradnje s riječkim promotorom Distune kroz njihov program Upadaj u kombi.