Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

albansko-francuski violončelist

Na PagArtFestivalu nastupio sjajni Vlorent Xhafaj

Autor: Portal ZL

13.08.2024. 18:55
Na PagArtFestivalu nastupio sjajni Vlorent Xhafaj

Foto: PagArtFestival 2024



Još jedan spektakl održan je u sklopu 26. PagArtFestivala – dugo očekivan i planiran koncert na turističkom brodu Festini okupio je brojne ljubitelje istinske glazbene umjetnosti u nezaboravnoj avanturi. Vlorent Xhafaj, sjajan albansko-francuski violončelist, poznat je publici PagArtFestivala na kojem je već u dva navrata svirao Bachove suite za violončelo, a sada je i zaokružio ciklus izvedbom Druge i Šeste suite.


Kao i svaki put, programu je dodao i jednu skladbu hrvatskog skladatelja; ovoga puta bilo je to djelo Hey Pearl! Srđana Dedića.


Profinjena publika uživala je u maestralnoj izvedbi na neuobičajenom mjestu, pored stijena „paških vrata“, pod zvjezdanim nebom. Atmosfera je bila upravo bajkovita, a divljenje podjednako spram ambijenta i umjetničkog doživljaja.




PagArtFestival ostvario je tako još jedan događaj kojim spaja kulturu i gospodarstvo, umjetnost i prirodu, sve zahvaljujući domaćinu, vlasniku broda Festini. Podrška i odaziv lokalne zajednice ne izostaju kad je u pitanju PagArtFestival koji se održava uz financijsku potporu Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Paga, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije, Jadran-galenskog laboratorija Rijeka i HUZIP-a, uz pomoć brojnih donatora te podršku i gostoprimstvo Župnog ureda Grada Paga te nezaobilaznu pomoć brojnih prijatelja organizatora – Umjetničke organizacije „Lovro&Nina“.


I za kraj, najavljen je recital mlade pijanistice Neže Pogačar iz Slovenije. 17. kolovoza.