ponedjeljak, 21. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

opera

Madama Butterfly premijerno u Zadru

Autor: Matea Guzalić

17.10.2024. 09:00
Madama Butterfly premijerno u Zadru

Foto: DARJA STRAVS TISU



Opera »Madama Butterfly« Giacoma Puccinija, jedno od najpoznatijih djela operne literature, doživjet će u subotu, 12. travnja 2025., svoju premijeru u Zadru na potpuno novi i inovativan način. Sportski centar Višnjik pretvorit će se u pozornicu za jedinstvenu produkciju koja spaja klasičnu operu s naprednom multimedijskom tehnologijom, stvarajući iskustvo koje obećava oduševiti i zaintrigirati publiku svih dobnih skupina.


Čarolija na Višnjiku




Ova produkcija, pod palicom produkcijske kuće AMI, donosi revolucionarnu upotrebu virtualne scenografije koja koristi holografske video projekcije. Te moderne tehnološke inovacije omogućuju da se elementi priče i scenografije doslovno ožive pred očima gledatelja, čineći ovo izvedbu koja nadilazi granice tradicionalnog kazališta.


Opera se odigrava u svijetu u kojem se umjetnici kreću između stvarnosti i virtualnosti, uzimajući publiku na emotivno i vizualno putovanje kroz Puccinijevu tragičnu priču.


Priča o Cio-Cio-San, mladoj japanskoj gejši koja se zaljubljuje u američkog mornaričkog časnika Pinkertona, dobiva novi sloj interpretacije kroz ovu bogatu i dinamičnu scenografiju. Jedan od najemotivnijih trenutaka ove produkcije je prikaz »tihog zbora«, ključne scene u kojoj se Cio-Cio-San, usnuvši pod zvjezdanim nebom, suočava s vlastitim snovima, strahovima i bolima.




Virtualna vizualizacija ovog sna pruža publici intiman pogled u unutarnji svijet heroine, dok se njezina duša doslovno odvaja od tijela i vodi nas kroz njezine skrivene misli i osjećaje.


Prekrasni morski pejzaž koji se pojavljuje u pozadini ove scene simbolizira njezinu nadu u povratak voljenog Pinkertona, istovremeno naglašavajući njezinu ranjivost i usamljenost.


Jedinstveno iskustvo




Više od 200 umjetnika sudjeluje u ovoj impozantnoj produkciji, a sam broj izvođača, u kombinaciji s tehnologijom holografskih projekcija, stvara poseban efekt »filma uživo«. Također, za posjetitelje je pripremljeno jedinstveno iskustvo!


Kupnjom ulaznice imate priliku postati dio glumačke postave i glumiti djeverušu na vjenčanju Cio-Cio-San i Pinkertona. Ne brinite, pjevanje nije potrebno – samo slijedite upute i uživajte u igri kao japanska gejša. Pridružite se ovoj nezaboravnoj večeri i doživite čaroliju »Madame Butterfly« na Višnjiku!


Kako bi ovo multimedijsko putovanje bilo što efektnije, AMI produkcija koristit će vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s tradicionalnim opernim izvođenjem. Kroz holografske projekcije, scene će se mijenjati u trenucima, od japanskih vrtova i kuća na brežuljcima do otvorenog mora pod zvijezdama.


Za sve one koji žele sudjelovati u ovom jedinstvenom događaju, ulaznice su dostupne putem sustava Eventim, a dodatne informacije o produkciji i samoj izvedbi možete pronaći na službenom Facebook profilu »Madama Butterfly-San«.


Ne propustite priliku sudjelovati u ovom inovativnom i emotivnom putovanju kroz svijet Puccinijeve glazbe i moderne tehnologije. »Madama Butterfly« na Višnjiku zasigurno će biti događaj za pamćenje!