Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NOVI NAPADI

Uzbune i eksplozije širom Ukrajine, najmanje pet poginulih

Autor: Hina

28.04.2023. 10:44
Uzbune i eksplozije širom Ukrajine, najmanje pet poginulih

Foto: ReutersRano u petak diljem Ukrajine oglašena su upozorenja na zračni napad, a u više gradova u međusobno udaljenim regijama, između ostalog i u Kijevu, zabilježeni su i napadi projektilima, u kojima je dosad poginulo najmanje pet osoba, između ostalih i trogodišnje dijete.


U ruskom napadu na ukrajinski grad Dnjipro poginuli su mlada žena i trogodišnje dijete, rekao je gradonačelnik tog grada Boris Filatov na Telegramu, ne davši dodatne pojedinosti o napadu ili o drugoj šteti i žrtvama.


Na društvenim mrežama objavljene su fotografije stambene zgrade u plamenu u Umanu, gradu u središnjoj Ukrajini, koju je pogodio ruski projektil. Načelnik vojne uprave u tom području Ihor Taburets izvijestio je da su pritom tri osobe poginule, a osam ih je ranjeno.
Novinska agencija Interfax Ukrajina, pozivajući se na lokalne izvore, objavila je da su eksplozije poslije ponoći prijavljene i u Kremenčuku i Poltavi u središnjoj Ukrajini, u Mikolajivu na jugu, kao i u Kijevu i regiji koja okružuje glavni grad.


Za te gradove trenutno nema pojedinosti o eventualnim pogođenim ciljevima te šteti i žrtvama. Gradska vojna uprava Kijeva priopćila je da su protuzračne jedinice u akciji.