Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ličko senjska

U Županiji priređeno tradicionalno druženje povodom skorih blagdana

Autor: Marin Smolčić

20.12.2022. 13:24
U Županiji priređeno tradicionalno druženje povodom skorih blagdana

Foto: Marin Smolčić

U duhu tradicije danas su se u velikoj dvorani Ličko-senjske županije okupili predstavnici Javnih poduzeća i ustanova, ustanova kojima je Županija osnivač, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim gradonačelnici i načelnici općina, novinari i zaposlenici Ličko-senjske županije.


Bila je ovo prigoda za čestitanja skorih blagdana, druženje i rezimiranje poslovnih i privatnih dosega godine koja je na  izmaku. Tijekom zdravice župan ličko-senjski Ernest Petry zahvalio se svima na suradnji i zajedničkim nastojanjima da što kvalitetnije obavljaju  svoje poslove.


–  Hvala vam svima na dolasku, svima vama i vašim obiteljima iskreno čestitam nadolazeće blagdane, želim sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu. Ličko-senjska županija financijski jako dobro stoji. Zato smo tijekom ove godine vršili brojna ulaganja u svim segmentima i na taj način poboljšali  uvjete života svih naših građana.


Puno se naparavilo i u realizaciji brojnih projekata u  ustanovama kojima je Županija osnivač. Pri tome je bila dragocijena suradnja s državnim poduzećima poput HEP-a, Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta i Hrvatskih šuma.


Novi projekti koje smo pokrenuli svakako će značiti otvaranje novih radnih mjesta i to disperzivno u cijeloj Ličko-senjskoj županiji. Da bi zaposlenicima županije ovaj Božić bio što ugodniji već danas ide uplata božićnica  u iznosu od 2 000 kuna i poklon-bon u vrijednosti od  1 000 kuna.


Uskoro će biti usvojen županijski proračun za 2023. godinu u kojemu su osigurana sredstva za nastavak razvoja i provedbu projekata o kojima sam govorio. Pri tome nismo zaboravili naše umirovljenike i socijalno ugroženu kategoriju građana.


Treba reći kako su prijašnjih godina božićnice dobivali i umirovljenici koji su uz naše mirovine imali i mirovine iz  inozemstva. Ja se s tim ne slažem i u tome imam potporu resornog Ministarstva tako da pomoć dobiju oni koji je uistinu trebaju, istaknuo je župan Petry tijekom zdravice.