Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

hak izvješće

U Gorskom kotaru pao prvi ovosezonski snijeg, donosimo stanje na cestama

Autor: Hina

11.11.2023. 08:32
U Gorskom kotaru pao prvi ovosezonski snijeg, donosimo stanje na cestama

Foto: Mateo Levak/NLZbog prometnih nesreća na autocesti A7 između tunela Katarina i Škurinje I u smjeru GP Rupa te na autocesti A1 između čvorova Žuta Lokva i Brinje vozi se uz ograničenje brzine, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače na oprez.


Snijeg pada mjestimice u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale HAK upozorava na moguće odrone, a vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.


HAK


Do 12. studenog, povodom narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Nadzor vozača bit će na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split , Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.