Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

POSTAVLJANJE PITANJA VLADI

Sabor u utorak počinje novu sjednicu aktualnim prijepodnevom

Autor: Hina

14.11.2022. 15:27
Sabor u utorak počinje novu sjednicu aktualnim prijepodnevom

Foto: Patrik Macek/PIXSELLAktualnim prijepodnevom, u kojemu će 40 zastupnika postaviti pitanja članovima Vlade, Hrvatski sabor u utorak počinje novu sjednicu, koja će potrajati do sredine prosinca, odnosno zimske stanke. Ždrijebom je odlučeno da će prvo pitanje članovima Vlade postaviti  Dragana Jeckov (SDSS), a posljednje Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ).


S obzirom na dnevni red, na kojemu je više od 170 točaka, saborske zastupnike do sredina prosinca čeka vrlo dinamičan rad. Brojne točke predložila je oporba, a brojna su i izvješća o radu raznih tijela.


U formi interpelacija oporba želi raspraviti o radu Vlade vezanom za obnovu, upravljanje sustavom civilne zaštite, za popis stanovništva te zaštitu potrošača od rasta cijena energenata. Tijekom nove sjednice trebao bi biti donesen i etički kodeks za zastupnike, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
Uz aktualno prijepodne, Sabor će u utorak raspraviti premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća te neformalnom sastanku šefova država EU-a u listopadu u Pragu.


Zastupnici bi u četvrtak trebali raspravljati o dva zakonska prijedloga iz sektora poljoprivrede, o izmjenama zakona o poljoprivredi te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.


U petak Sabor će raspravljati o konačnom tekstu zakona o strateškim robnim zalihama i zakonu o vodi za ljudsku potrošnju u prvom čitanju.