Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

velika materijalna šteta

Potres jačine 6,7 pogodio Ekvador, jedna osoba poginula

Autor: Hina

18.03.2023. 20:57
Potres jačine 6,7 pogodio Ekvador, jedna osoba poginula

Foto: ReutersPotres jačine 6,7 po Richteru pogodio je otočko područje Ekvadora u subotu, usmrtio najmanje jednu osobu i pričinio materijalnu štetu, te izazvao paniku stanovništva, prenosi ABC News.


Američki centar za geološka istraživanja izvijestio je da je potres magnitude 6,7 pogodio pokrajinu Guayas, a središte je bilo nekih 80 kilometara južno od Guayaquila.


Vlasti su kazale da nije vjerojatno da će potres uzrokovati cunami.
Agencija za izvanredna stanja te južnoameričke zemlje izvijestila je da je jedna osoba poginula u općini Cuenca u Andama. žrtva je putnik koji je bio u vozilu kada su se na njega srušili komadi kuće. Portal Semana na španjolskom jeziku prenosi da su do sada tri osobe poginule, a jedna je ozlijeđena.


U Guayaquilu, nekih 270 kilometara jugozapadno od glavnoga grada Quita, vlasti su izvijestile o pukotinama u zgradama i kućama, kao i o urušavanju zidova Vlasti su naredile zatvaranje triju tunela za cestovni promet. Potres se osjetio i na sjeveru Perua.


Ekvadorska državna naftna kompanija Petroecuador kazala je da nije bilo izvješća o šteti na postrojenjima te da se “radnje odvijaju normalnim tijekom”, prenijela je agencija Reuters.