Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SLUČAJ NESTALE DJEVOJČICE

Policija u potrazi za ostacima Madeleine McCann u Portugalu

Autor: Hina

23.05.2023. 15:48
Policija u potrazi za ostacima Madeleine McCann u Portugalu

Foto: ReutersPortugalske vlasti uz pomoć njemačke policije u utorak su počele pretraživati akumulacijsko jezero u blizini područja gdje je britanska djevojčica Madeleine McCann nestala 2007. kada je imala tri godine. Prvi razvoj događaja u nekoliko godina u neriješenom slučaju u Portugalu uslijedio je nakon prošlogodišnjeg poteza njemačkih tužitelja, koji su identificirali Nijemca Christiana Bruecknera kao službenog osumnjičenika za nestanak djevojčice Madeleine.


Reutersov svjedok rekao je da su pripadnici vatrogasne brigade dopremili gumeni čamac dok su policajci češljali područje oko brane Arade, koji se nalazi 52 km u unutrašnjosti od odmarališta odakle je nestalo dijete.

Izvor upoznat s istragom rekao je Reutersu da se operacija u općini Silves provodi na zahtjev njemačkih vlasti. Drugi izvor rekao je da portugalska policija smatra da su slabe nade da će potraga donijeti bilo kakav napredak u slučaju.


Tužiteljstvo u Braunschweigu, koje je radilo na Bruecknerovom slučaju, priopćilo je u utorak da njemački savezni ured kriminalističke policije pomaže portugalskim vlastima, ali nisu željeli dati dodatne pojedinosti o istrazi.Portugalska pravosudna policija zadužena za operaciju odbila je komentirati. Brueckner, osuđeni zlostavljač djece i diler droge, nalazi se iza rešetaka u Njemačkoj jer je silovao 72-godišnju ženu u istom području regije Algarve odakle je nestala djevojčica za kojom se bezuspješno traga.


Njemačka policija rekla je u lipnju 2020. da se Madeleine smatra mrtvom i da je Brueckner vjerojatno odgovoran. Brueckner je zanijekao bilo kakvu umiješanost i nije optužen ni za kakav zločin povezan s tim.