Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

"ZAJEDNO PREMA ZDRAVLJU"

Pliva donirala 200.000 kuna za pomoć pacijentima

Autor: Hina

17.11.2022. 16:56
Pliva donirala 200.000 kuna za pomoć pacijentima

Foto: PixsellPliva Hrvatska donirala je u sklopu natječaja “Zajedno prema zdravlju” gotovo 200.000 kuna udrugama  koje unaprjeđuju iskustva pacijenata i olakšavaju im brigu i liječenje, izvijestili su u četvrtak iz tvrtke.


Na ovogodišnji, drugi po redu, natječaj prijavilo se 25 inicijativa.


Udruga “Mali zmaj” pobijedila je zahvaljujući svom projektu “Zdrav kao zmaj”, karlovačka udruga “Jak kao Jakov” s programom pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti, udruga “Nismo same” s inicijativom “Niste sami” te “Crveni nosovi klaunovi doktori” s projektom “Humor u zdravstvu”.
Finaliste su odabrali projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka, a pobjednike zaposlenici Plive svojim glasovima. Nagrade su pobjednicima dodijeljene u četvrtak u Plivinom Istraživačkom institutu.


Predsjednik uprave Plive, članice Teva grupe, Mihael Furjan kazao je kako je ponosan što je Pliva dio realizacije pobjedničkih projekata koji unaprjeđuju živote pacijenata, ali i cijelo društvo.


Natječajem se naglašavaju briga za zdravlje i napori koje ulažu njegovatelji i svi drugi koji brinu o oboljelima kako bi im omogućili bolji život.