Utorak, 20. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

AFERA SOFTVER

Plenković: “Možda sam ja AP, ali vidite da autorice tih poruka nisu zadovoljne s njim”

Autor: P. N.

30.01.2023. 19:19
Plenković: “Možda sam ja AP, ali vidite da autorice tih poruka nisu zadovoljne s njim”

Foto: Davor Kovačević/NLPremijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je nakon sjednice Predsjetništva HDZ-a najnovije napise o aferi Softver i toliko spominjane inicijale AP koji se nalaze u porukama Gabrijele Žalac i Josipe Rimac.


“Pa što se tiče cijele te teme zanimljivo je da se više priča o tome čiji su inicijali, nego u kojem se kontekstu spominje. Ne znam odnosi li se na mene, ali mogao bih pretpostaviti iz onog što sam pročitao.


I mogao bih iščitati da autorice nisu zadovoljne s tim dotičnim AP”, rekao je Plenković, prenosi N1. Upitan zašto nije javno rekao da je projekt prezentiran u Vladi, Plenković je kazao:
“Ne vidim da je to nešto neuobičajeno u odnosu na sve brojne sastanke koji se odvijaju u Vladi. To je bio jedan od sastanaka na zahtjev tadašnje ministrice. To je bilo vrijeme kada smo bili 5 ili 6 mjeseci na vlasti, apsorpcija europskih fondova je bila na 9 posto i u tom kontekstu nadležna ministrica je predložila susret o jednoj bazi podataka koja bi mogla biti koristan alat za apsorpciju sredstava iz fondova.


I za mene ima nekih potpuno novih elemenata u ovim transkriptima, nije bitno koji su, nije na meni da komentiram proces, ali su me iznenadili”, rekao je Plenković.