ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ratni zločin

Odvjetnik optuženog za ubojstvo djeda Luke Modrića: 'Ne znam ni kako izgleda'

Autor: Portal ZL

04.01.2024. 18:15
Odvjetnik optuženog za ubojstvo djeda Luke Modrića: 'Ne znam ni kako izgleda'

Foto: Arhiva ZLOdvjetnik opuženog Željka Badže, bivšeg milicajca koji je bio raspoređen u Dubrovniku, a protiv kojeg je podignuta optužnica za ratni zločin u Zadarskoj županiji, dao je za 24sata izjavu o optuženom Badži. Badži je odvjetnik dodijeljen po službenoj dužnosti, a novinari 24sata priupitali su je li Badža, koji se trenutno nalazi u Australiji i nedostupan je pravosudnim tijelima, dolazio u Hrvatsku.


– Ne znam je li bio u Hrvatskoj. U to vrijeme nisam bio angažiran. Moj angažman je tek odnedavno u tom predmetu. Nije dolazio kod mene. Ne znam ni kako izgleda, a kamoli da sam s njim razgovarao. U istražnoj smo fazi postupka i ne mogu ništa reći, rekao je odvjetnik.


Dodao je i kako je optuženi cijelo vrijeme nedostupan.
– Badža se još uvijek ne može izjasniti jer još nije uzeta njegova izjava. Cijelo vrijeme je nedostupan. Hrvatska je pokušala preko australskih vlasti dobiti njegovu izjavu, ali Australija nije odobrila. Nemamo ni njegov stav o krivnji. Radim po službenoj dužnosti i moji napori su usmjereni u tom kontekstu. Pretpostavljam da će se braniti i negirati krivnju, a ako odluči drukčije, tako ćemo postupiti, govori odvjetnik.


Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo Badžu tereti za niz ubojstava krajem 1991. godine, među ostalima i za ubojstvo Luke Modrića, istoimenog djeda nogometaša Luke Modrića. On je smaknut 18. prosinca u mjestu Zaton Obrovački, nedaleko od stare ceste koja vodi prema zaseoku Meki Doci. Potom su se odvezli do spomenutog zaseoka i ondje otvorili vatru na civile koje su zatekli na putu. Pobili su šestero ljudi u poodmakloj dobi.


Krajem prošle godine određen mu je istražni zatvor te je i dalje nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske.