Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO

O tri mjeseca šutnje o uzrocima smrti Vladimira Matijanića

Autor: Zadarski list

03.11.2022. 11:57
O tri mjeseca šutnje o uzrocima smrti Vladimira Matijanića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELLHrvatsko novinarsko društvo (HND) održat će u subotu, 5. studenoga 2022. u 13 sati u Splitu (Trg Gaje Bulata 1) konferenciju za novinare kojom će obilježiti tri mjeseca od tragične smrti kolege novinara Vladimira Matijanića, a na kojoj ćemo govoriti o upornom zataškavanju slučaja od ministra zdravstva Vilija Beroša, kao i sramotnoj ignoranciji premijera Andreja Plenkovića.


Tri mjeseca javnost nije dobila odgovore na brojna pitanja o okolnostima Matijanićeve smrti. Umjesto toga, svjedoci smo kriminalne zaštite sustava na čijem je čelu ministar Beroš, a koji nije pružio adekvatnu zdravstvenu skrb Vladimiru Matijaniću.


Rasvjetljavanje okolnosti smrti


HND će na konferenciji za novinare najaviti i daljnje korake koje će poduzeti s ciljem rasvjetljavanja okolnosti smrti našega kolege i nastaviti prozivati odgovorne za neučinkovitost i nepravednost sustava javnog zdravstva, koji bi trebao služiti svima jednako.
Hrvatsko novinarsko društvo u rujnu je pokrenulo peticiju kojom je tražilo nezavisnu istragu okolnosti smrti Vladimira Matijanića i smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša. Skupila je 4695 potpisa te je poslana predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.


Na konferenciji će govoriti: Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Andrea Topić, novinarka portala Index.hr i životna partnerica Vladimira Matijanića, Melisa Skender, glavna tajnica Hrvatskog novinarskog društva, Boris Dežulović, novinar i književnik.