Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

tajno glasovanje sabora

Nova šefica Povjerenstva za sukob interesa Aleksandra Jozić Ileković

Autor: Hina

17.02.2023. 15:42
Nova šefica Povjerenstva za sukob interesa Aleksandra Jozić Ileković

Foto: PixsellTajnim glasovanjem Sabor je danas izabrao novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, budući da sadašnjem uskoro istječe petogodišnji mandat, javlja Televizija N1.


Glasanje je počelo u 13.15 sati, a rezultate je oko 14.45, proglasio predsjednik Sabora Gordan Jandroković na sjednici. Sa 78 glasova nova predsjednica Povjerenstva postala je Aleksandra Jozić Ileković. Dosadašnja predsjednica Nataša Novaković dobila je 50 glasova.


“Povjerenstvo je ovih pet godna bilo neovisno tijelo. Za to nisam zaslužna samo ja”, rekla je Nataša Novaković i zahvalila se kolegama.
“Što se mene tiče, zatvaram priču, nije mi odluka veliko iznenađenje. Budući da odluke nose posljedice, spremna sam snositi posljedice za odluke, nemam potrebu dodatno pojašnjavati. Još sam tri tjedna predsjednica”, rekla je.


Povjerensto je dobro radilo svoj posao, istaknula je i dodala da nema ograda. Istaknula je da će odgovor na pitanje zašto nije izabrana morati netko drugi dati. Kandidatkinje Nike Nodilo – Lakoš i Ines Pavlačić nisu dobile niti jedan glas.


Od 151 zastupnika, za predsjednicu je glasalo 129 zastupnika. Nevažeći je bio jedan glas.


Novi članovi Povjerenstva su: Igor Lukač, Nike Nodilo-Lakoš, Ines Pavlačić i Ana Poljak. Treći saziv Povjerenstva imat će slabije ovlasti od prethodnih dvaju koja su predvodile Dalija Orešković i Nataša Novaković.