Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

hrvatski auto-klub

Na GP Bajakovo/Batrovci osobna vozila na izlaz čekaju pet sati

Autor: Hina

23.12.2022. 18:57
Na GP Bajakovo/Batrovci osobna vozila na izlaz čekaju pet sati

Foto: Marko Gracin/NLNa graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci osobna vozila na izlaz čekaju pet sati, a prema Bosni i Hercegovini, najduže se čeka na prijelazu Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica, dva sata, izvijestio je u petak Hrvatski auto-klub.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog povećane gustoće prometa vozi se usporeno u koloni u pokretu s povremenim zastojima između čvora Sveta Nedelja i naplate Zagreb-Istok u smjeru Lipovca.


Zbog prometnih nesreća vozi se otežano u kolonama uz zastoje između čvora Spačva i naplatne postaje Lipovac te između naplatne postaje i čvora Lipovac u smjeru istoka.
Pred naplatom Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo, kolona je oko tri kilometra, a na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije oko četiri.


Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva vozila kolona na čvoru Jankomir u smjeru Zagreba je četiri kilometra.


Vrlo je gust promet te se vozi usporeno uz zastoje na gradskim prometnicama i obilaznicama, a osobito na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.


Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru. Iz HAK-a mole vozače za strpljenje i pozivaju ih da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak.


Zbog blagdana zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1): danas, 23. prosinca, do 23 sata, u subotu, 24. prosinca, od 15 do 23 sata, u nedjelju, 25. prosinca, od 15 do 23 sata, a u ponedjeljak, 26. prosinca, od 14 do 23 sata.


Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste u Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.


Uočen je pas na autocesti A1, između odmorišta Brloška Dubrava i čvora Otočac u smjeru Dubrovnika i vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.