Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

saborska zastupnica

Mrak Taritaš: Obnove neće biti bez suštinskih promjena

Autor: Hina

12.01.2023. 12:13
Mrak Taritaš: Obnove neće biti bez suštinskih promjena

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLSaborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u četvrtak, nakon što je premijer Plenković najavio da će Branko Bačić biti novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, da obnove neće biti bez suštinskih promjena i najavila interpelaciju u Saboru.


Mrak Taritaš je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru ocijenila da je Plenković odlučio na čelo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine staviti Bačića kako bi pokazao da je HDZ-u obnova izuzetno važna, ali bez suštinskih promjena i promjene načina funkcioniranja obnove neće biti.


Stoga je najavila da će u Hrvatski sabor uputiti interpelaciju o radu Vlade vezano uz obnovu, u kojoj će tražiti da Vlada svaka tri mjeseca Saboru uputi izvješće o stanju obnove.
“Ako vladajući prihvate taj zaključak iz interpelacije – onda postoji malo svjetlo na kraju tunela da će se obnova ubrzati. Ako ne prihvate, to samo znači da će se pričati, a neće se raditi”, poručila je.


Sramota Plenkovića i njegove Vlade zove se “obnova koje nema”, kaže Mrak Taritaš i dodaje kako je i Zagreb je nakon potresa ostao “ispod radara” jer obnove nema.


Upitana može li Bačić pokrenuti promjene u obnovi bolje od Ivana Paladine, ocijenila da on to može napraviti neusporedivo bolje, no da je Plenkoviću doista bilo stalo do obnove onda Paladina ne bi tamo “sjedio” deset mjeseci.


“Sve dok je premijeru obnova dosje, od stvarne obnove neće biti ništa. Iza obnove su ljudi, to nije dosje”,  upozorila je.


Zamoljena za komentar smjene ministrice EU fondova i regionalnog razvoja Nataše Tramišak, Mrak Taritaš je odgovorila kako je očito da ju je Plenković već prije odlučio smijeniti, a sada je iskoristio priliku.


“Vrlo je neobično da smjenjujete ministricu koja ima rezultate, a o kojoj ljudi koji s njom rade kažu da radi ‘by the book'”, kazala je.


Smatra kako je smjena Tramišak rezultat borbe različitih frakcija unutar HDZ-a, ali to država ne bi trebala osjetiti jer je to ministarstvo izuzetno važno.