Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

PREMIJER O PREDSJEDNIKU

Milanović stalno vrijeđa i privatizira vojsku, to treba osuditi

Autor:

21.11.2022. 19:53
Milanović stalno vrijeđa i privatizira vojsku, to treba osuditi

Foto: Jurica Galoić/PIXSELLŠire Predsjedništvo HDZ-a sastalo se danas u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. O aktualnostima u zemlji, nakon sjednice, izjavu daje predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Kazao je kako su na sastanu raspravljali o aktualnim političkim temama, javlja HRT.


Dodao je kako je Predsjedništvo raspravljalo i o problemima koji su se pojavili oko ulaska Hrvatske u Schengen.


Plenković: Imamo potporu birača
Plenković je naglasio da je zahvalio svim ministrima na svim njihovim aktivnostima, posebice Tomi Medvedu, ministru hrvatskih branitelja na organizaciji Dana sjećanja na žrtve u Vukovaru.


Plenković smatra da je u Vukovaru sve prošlo dostojanstveno. Predsjednik Vlade kazao je da se na sastanku raspravljalo i o zadnjoj anketi po kojoj HDZ raste, a oporbene stranke padaju.


– Imamo potporu birača, poručio je.


Plenković o Schengenu


Komentirao je i probleme, koji su se pojavili oko ulaska Hrvatske u Schengen.


Predsjednik Vlade rekao je da je najavio dolazak austrijskog premijera u Hrvatsku.


– Razgovarat ćemo o tim zabrinutostima. Ali razlog zbog kojeg su zabrinuti nije Hrvatska. Mi razumijemo tu poziciju, s obzirom na to da povećan broj tražitelja azila u Austriji, poručio je.


Plenković je rekao da mu je zanimljivo da se u zadnjih nekoliko dana o Schengenu pričalo više nego u cijelom dosadašnjem procesu ulaska.


– Ali to je dobro, kazao je i dodao da očekuje da će 8. prosinca odluka u Bruxellesu biti pozitivna.


O cijenama goriva


Plenković se osvrnuo i na nove cijene goriva. Rekao je kako je Vlada na današnjoj sjednici donijela uredbu o novim cijenama goriva.


– To je sve na pragu naše politike limitiranja udara na standard građana. Bilo da je riječ o cijenama naftnih derivata, plina ili struje. Pratimo situaciju i onda ćemo ponovo intervenirati, naglasio je.


“Predlažem da Hajdaš Dončić odmah zove SOA-u”

Hrvatski predsjednik Vlade komentirao je uhićenje muškarca koji je zbog COVID mjera planirao atentate na dužnosnike, suce i novinare.


– Rijetko je da to budu samotnjaci i da se to događa slučajno. Imali ste Bezuka. Nitko od tih mladih ljudi ne donosi odluke u dokolici igrajući se na PlayStationu FIFE 23, oni to rade jer ih netko kontinuirano servira i brifira i uvjerava ih u nešto što bi eventualno trebali učiniti. Ovaj je bio nezadovoljan mjerama u pandemiji, a po slikama vidim da je bio dobro opremljen. Predlažem da Hajdaš Dončić odmah zove SOA-u i traži ih izvješće pa da sutra da izjavu o čemu se to radi, dodao je Plenković.


Naglasio je kako te teme ne treba podcjenjivati.


– Siguran sam da će Hajdaš Dončić sazvati sjednicu odbora za nacionalnu sigurnost, istaknuo je.


“Milanović stalno vrijeđa i radi pritisak na DORH”


Plenković je kazao kako vojsku nije dobro privatizirati, te da ne dolazi u obzir da ministar obrane – Mario Banožić, izostaje s važnih događaja zato što bi to htio predsjednik Republike.


–  Ministar s punim pravom ima sav naslov da se s vojnicima pozdravi i s te strane će on raditi svoj posao. Što se tiče predsjednika, i njegove privatizacije vojske, jednostavno su neprihvatljivi i treba ih osuditi, rekao je Plenković.


Naglasio je da njegova Vlada stalno povećava proračun za vojsku. Plenković je dodao kako Milanović stalno vrijeđa i radi pritisak na DORH.


O gledanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u školama


Hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.


Komentirao je izjavu ministra obrazovanja Radovana Fuchsa o gledanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u školama.


– Oni koji to žele i koji se tako dogovore, ako budu gledali utakmicu, tih će dva sata nadoknadit će u drugom terminu, nije to nikakav organiziran raspašoj. Znamo da Hrvati vole nogomet, da reprezentacija ima odličnu momčad, da smo svjetski viceprvaci i da imamo puno nade i želje da hrvatska nacionalna vrsta ostvari što bolji rezultat u Kataru. Ne treba biti veliki politički analitičar da znate da je ljudima bitno kako će Hrvatska igrati, poručio je Plenković.


Kazao je da će otići u Katar ako će to biti moguće.


– Dobili smo službeni poziv da dođemo u Katar. Vidjet ćemo, poručio je.