Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

URED PREDSJEDNIKA

Milanović imenovao Tihomira Kundida na dužnost načelnika GS OS RH

Autor: Hina

01.03.2024. 18:10
Milanović imenovao Tihomira Kundida na dužnost načelnika GS OS RH

Foto: Patrik Maček/PIXSELLPredsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćili su u petak iz predsjednikova Ureda.


Na dužnost načelnika GS OSRH Milanović je Kundida imenovao temeljem prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.


Prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače 2024. godine i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.
Nakon što ga je imenovao za načelnika GS OSRH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu Predsjednika Republike.


Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.