Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

MINISTAR BRANITELJA

Medved čestitao Dan Hrvatske vojske: ‘Hrvatski vojnici danas su čuvari mira u svijetu’

Autor: Hina

27.05.2023. 11:27
Medved čestitao Dan Hrvatske vojske: ‘Hrvatski vojnici danas su čuvari mira u svijetu’


Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske i svim hrvatskim braniteljima Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske, ističući da su od branitelja domovine hrvatski vojnici postali čuvari mira diljem svijeta.


S ponosom se prisjećamo 28. svibnja 1991. i svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, iz kojega je izrasla pobjednička Hrvatska vojska, što je u našem narodu osnažilo uvjerenje da ćemo ostvariti san o samostalnoj i slobodnoj hrvatskoj državi, napisao je u čestitki Medved.


Ustvrdio je da su hrvatski branitelji i dragovoljaci, redarstvenici i vojnici, jake snage MUP-a i ZNG-a pokazali da se snaga vojske ne mjeri brojem vojnika ni količinom oružja, nego srcem domoljuba.

“To hrabro srce naših branitelja, uz mudro političko i vojno vodstvo na čelu s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, dovelo nas je do konačne pobjede u Domovinskom ratu”, naveo je ministar, prisjetivši se mnogih branitelja koji su žrtvovali živote za slobodu i neovisnost.


Ministar je naglasio da je Hrvatska vojska izrasla u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima te da su od branitelja domovine hrvatski vojnici postali čuvari mira diljem svijeta, ali prije svega jamac naše sigurnosti.


“Spremni i osposobljeni za sve zadaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu, koji vjeruje Hrvatskoj vojsci. To povjerenje najsnažnije obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu”, poručio je ministar.