Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

RUSKI ŠEF DIPLOMACIJE

Lavrov: Sukob neće završiti dok Zapad ne odustane od planova da porazi Moskvu

Autor: Hina

12.07.2023. 08:40
Lavrov: Sukob neće završiti dok Zapad ne odustane od planova da porazi Moskvu

Foto: Reuters– Oružani sukob u Ukrajini nastavit će se sve dok Zapad ne odustane od planova da dominira i porazi Moskvu, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u razgovoru za indonezijske novine objavljenom u srijedu.


Cilj “kolektivnog Zapada predvođenog SAD-om” je jačanje svoje globalne hegemonije, izjavio je Lavrov za list Kompas.


Ruski ministar trebao bi ovaj tjedan prisustvovati samitu Istočne Azije i regionalnom forumu ASEAN-a u Džakarti, kao i američki državni tajnik Antony Blinken.
“Zašto oružani sukob u Ukrajini ne prestane? Odgovor je vrlo jednostavan – nastavit će se sve dok Zapad ne odustane od planova da očuva svoju dominaciju i prevlada opsesivnu želju da Rusiji nanese strateški poraz od svojih kijevskih marioneta”, navodi se u transkriptu razgovora objavljenog na internetskoj stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova.


Lavrov je također optužio Kijev da ignorira indonezijski mirovni plan i umjesto toga promovira vlastiti “paket ultimatuma”.


Ukrajina je odbacila indonezijski plan, koji je uključivao poziv na uspostavu demilitarizirane zone, ponovivši stav Kijeva da Rusija treba povući svoje trupe iz Ukrajine, podsjeća Reuters.