ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

pad zainteresiranosti

Krunidbu Karla III. na BBC-ju pratilo više od 14 milijuna gledatelja

Autor: Hina

07.05.2023. 14:47
Krunidbu Karla III. na BBC-ju pratilo više od 14 milijuna gledatelja

Foto: ReutersKrunidbu Karla III. na BBC-jevim je kanalima pratilo više od 14 milijuna gledatelja, što je daleko manje od broja zainteresiranih koji su pratili krunidbu ili pogreb njegove majke Elizabete II.


U prosjeku je oko 13,4 milijuna tv gledatelja od ukupno 67 milijuna stanovnika Velike Britanije pratilo događaj putem dvaju glavnih javnih britanskih televizijska kanala.


Broj je porastao na više od 14 milijuna u trenutku kada je na glavu 74-godišnjeg kralja položena kruna, objavio je BBC.
Ostali tv kanali nisu objavili podatke o gledanosti, no raniji podaci ukazuju na to da BBC ima brojnu publiku koju ovakva vrsta događaja zanima.


Pogreb Elizabete II. održan u rujnu prošle godine pratilo je u prosjeku više od 26 milijuna gledatelja, a u jednom trenutku ta brojka je porasla na 28 milijuna, od čega ih je 18,5 milijuna događaj pratilo putem BBC-ja.


Za usporedbu, Elizabetinu krunidbu 1953., prvu koju je prenosio TV, po podacima Buckinghamske palače gledalo je 27 milijuna stanovnika Velike Britanije, a pogreb princeze Diane čak 32 milijuna.


Karlova je krunidba pripremana bez previše entuzijazma, a ankete su ukazivale na ograničen interes za nju u kontekstu galopirajuće inflacije u zemlji.