Utorak, 20. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Odlukom Vijeća

Josip Brozičević novi pročelnik HGSS-a

Autor: Hina

04.12.2022. 16:26
Josip Brozičević novi pročelnik HGSS-a

Foto: HGSSOdlukom Vijeća Stanica HGSS-a, za novog pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu je u Gospiću izabran Josip Brozičević, koji je na toj volonterskoj dužnosti zamijenio prethodnog pročelnika Josipa Granića, izvijestio je u nedjelju HGSS.


Jučer, 3. prosinca, održano je Vijeće Stanica u Gospiću. Josip Brozičević, dosadašnji dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, izabran je za novog pročelnika Službe”, priopćio je HGSS. Vijeće Stanica HGSS-a, koje čine predstavnici 25 Stanica u Hrvatskoj, dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost”, stoji u priopćenju.


Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću, i prije svega kolege, prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 19-godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna, dodaje se.
“Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi, koji više od 70 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta to su i učinili kada nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše”.


Novi pročelnik zahvalio je kolegama na podršci te istaknuo da jedino zajedno, uz međusobno uvažavanje, podršku i poštivanje možemo biti još bolji i realizirati zadane strateške ciljeve Službe.


Brozičević je zamijenio Josipa Granića, koji je dužnost pročelnika obnašao prethodne četiri godine, a od sada obnaša funkciju izvršnog pročelnika. Za dopročelnika Službe izabran je Marko Rakovac.