Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

RAT U UKRAJINI

Jedan mrtav i 23 ranjena u ruskom raketnom napadu na Mikolajiv

Autor: Hina

27.04.2023. 11:08
Jedan mrtav i 23 ranjena u ruskom raketnom napadu na Mikolajiv

Foto: ReutersJedna osoba je ubijena, a 23 ih je ranjeno, uključujući i dijete, u ruskom raketnom napadu na stambeni blok i zgrade u južnom ukrajinskom gradu Mikolajivu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, rekli su dužnosnici.


”Rusija je tijekom noći bombardirala Mikolajiv s četiri projektila Kalibr koji su lansirani s Crnog mora”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij putem aplikacije Telegram.


”Visokoprecizno oružje je ciljalo privatne kuće, povijesnu zgradu i neboder. Za sada znamo za jednu smrt i 23 ranjenih, uključujući i jedno dijete.”
Video koji je objavio Zelenskij prikazuje veoma oštećene zgrade s razbijenim prozorima i dim koji se uzdiže iznad krovova.


Regionalni guverner Vitalij Kim je rekao da su hitne službe ugasile nekoliko požara izazvanih krhotinama projektila i da raščišćavaju ruševine.


Rusija poriče da je namjerno ciljala civile u svojoj invaziji punog opsega u kojoj su poginule tisuće ljudi, protjerani milijuni i uništeni gradove.


Mikolajiv, središte brodogradnje i luka, prije rata je imao populaciju od oko 470 tisuća stanovnika. Pretrpio je teška ruska bombardiranja tijekom rata.