Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ALARMIRALI INSPEKCIJU

Javili o šugi u popularnoj trgovini: “Dobili smo osip nakon nošenja odjeće”

Autor: Portal ZL

15.03.2023. 21:17
Javili o šugi u popularnoj trgovini: “Dobili smo osip nakon nošenja odjeće”

Foto: UnsplashNakon što su građani prijavili da sumnjaju da su dobili osip po trbuhu i na leđima nakon nošenja odjeće iz poznatog trgovačkog lanca Zara u Podgorici, u tu je prodavaonicu poslana sanitarna inspekcija.


Slanje inspekcije bila je za crnogorske medije potvrdila direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.


Međutim, danas je iz te iste Uprave priopćeno kako je Institut za javno zdravlje potvrdio da nema prijavljenih slučajeva šuge koji bi ukazali da postoji povezanost s podgoričkim butikom, piše pobjeda.me.
U priopćenju se navodi da su, 10. ožujka primili jednu anonimnu prijavu od osobe koja je čula glasine da se navedeno oboljenje pojavilo u jednom podgoričkom butiku.


“Odmah po prijemu inicijative zdravstveno-sanitarna inspekcija je kontaktirala Institut za javno zdravlje od kojih je dobila informaciju da je na nivou Crne Gore, Centru za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u periodu od 13. veljače do 13. ožujka 2023. godine prijavljeno osam slučajeva šuge, pri čemu su u Podgorici registrirana tri slučaja, a posljednji 1. ožujka 2023.


U istom periodu prošle godine, u Crnoj Gori je registrirano 26 slučajeva, dok je u Podgorici registrirano pet slučajeva”, priopćeno je.