Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Isaac Herzog

Izraelski predsjednik prvi put u posjetu Bahreinu

Autor: Hina

04.12.2022. 18:30
Izraelski predsjednik prvi put u posjetu Bahreinu

Foto: PixabayBahreinski kralj Hamad bin Isa Al Kalifa sastao se u nedjelju s predsjednikom Isaacom Herzogom u prvome posjetu toj zaljevskoj državi jednog šefa izraelske države otkako su dvije zemlje uspostavile veze prije dvije godine i u trenutku dok se u Izraelu formira desničarska koalicijska vlada.


Herzog, čija je funkcija uglavnom ceremonijalna, potom će posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate, zemlju koja je također normalizirala veze s Izraelom kroz sporazume postignute uz posredovanje Sjedinjenih Država, poznate kao Abrahamovi sporazumi.


“Došao sam ovamo s izaslanstvom istaknutih ljudi koji u Izraelu vode poslovni sektor, a žele se povezati i poslovati s ljudima iz Bahreina”, rekao je Herzog.
Kralj Hamad je izrazio nadu da će posjet ojačati bilateralne odnose, izvijestila je državna novinska agencija BNA, ističući potporu Maname “pravednom, sveobuhvatnom i održivom miru koji jamči legitimna prava palestinskog naroda”.


Čini se da će novu izraelsku vladu pod Benjaminom Netanyahuom nakon prošlomjesečnih izbora vjerojatno činiti i krajnje desno orijentirani političari koji se protive palestinskoj državnosti i žele raspuštanje Palestinske uprave.