Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nikolina Brnjac

Školovanje 151-og vrhunskog sportaša sufinancirat će Ministarstvo turizma i sporta

Autor: Hina

06.12.2022. 10:43
Školovanje 151-og vrhunskog sportaša sufinancirat će Ministarstvo turizma i sporta

Foto: Patrik Macek/PIXSELLMinistrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon provedenog javnog natječaja donijela je Odluku o dodjeli subvencija školarina osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za 2022. godinu.


Ovom odlukom obuhvaćeno je sufinanciranje školovanja 151 vrhunskog sportaša u iznosu od 1.797.131,79 kuna.


“Od 2020. godine Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je ukupno 425 subvencija za školovanje sportaša u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna. Poticanje dual-karijere sportaša jedna je od naših važnih zadaća te smo iznimno zadovoljni brojem sportaša koji se svake godine prijavljuju na naš natječaj. Sportaši su nakon karijere suočeni s mnogim novim izazovima od kojih je jedan i prilagođavanje drukčijem načinu života te je ovo jedan od načina kojim hrvatskim sportašima pomažemo u lakšem usklađivanju sportske karijere i obrazovanja“, rekla je ministrica Brnjac.
Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2022./23. subvencionirati školovanje nalazi se i veliki broj osvajača odličja s olimpijskih i paraolimpijskih medalja te europskih i svjetskih prvenstava.