ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

VIŠE OPCIJA OTVORENO

Grmoja: Imamo dovoljno ruku. Most i DP bez Možemo i SDSS-a

Autor: Hina

19.04.2024. 11:37
Grmoja: Imamo dovoljno ruku. Most i DP bez Možemo i SDSS-a

Foto: Patrik Maček/PIXSELLRekordan broj hrvatskih birača izašlo je u srijedu 17. travnja na parlamentarne izbore i odabralo zastupnike u novi, 11. saziv Hrvatskog sabora. Nijedna opcija zasad nema dovoljno za sastavljanje vlade za što je potrebno 76 mandata/potpisa. Slijede pregovori, više opcija je otvoreno.


Prema još neslužbenim rezultatima DIP-a ovako stoje stranke: HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, IDS 2, Nezavisna platforma sjever 2 i Fokus 1 mandat.


Mostov Nikola Grmoja jutros je na društvenim mrežama objavio i još jednom potvrdio ono što su cijele vrijeme govorili.
“Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku”, kaže Grmoja, kako javlja televizija N1.


Grmoja ovime misli da u vladu idu Rijeke pravde, Domovinski pokret, Most, IDS, NP Sjever Matije Posavca, Fokus i pet manjinaca. Ako je ovo matematika čelnog mostovca, onda to iznosi 77 ruku u saboru.


Grmoja jučer: Milanović kao premijer ne dolazi u obzir


“Ono što je sigurno jest da mi imamo izglasano na našim tijelima da mi ne bismo Zorana Milanovića podržali kao kandidata za premijera. Jasno je tko je naš kandidat”, poručio je Grmoja jučer u Dnevniku Nove TV.


Što se tiče podrške manjinskoj vladi iz sabora, kazao je da oni nisu izašli pred svoje birače s takvim porukama: ”I sigurno ih nećemo varati.”


Osim što ne bi podržali Milanovićevu vladu, ne bi nikad podržali ni vladu HDZ-a ili ušli u vladu s HDZ-om, naglasio je Grmoja.


On smatra kako je sasvim jasno i da je dobar dio manjinaca uz Andreja Plenkovića, a ne Milanovića: “Oni gledaju gdje je stabilnija vlada, cijelo vrijeme su ga podržavali i uvjeren sam da su tamo. Uostalom, ne oglašavaju se niti iz SDP-a dolaze informacije da računaju na njih.”


“Trebala bi nam antikorupcijska vlada, ali ne SDP-ova jer SDP se dokazao kao nesposoban u tom obračunu s korupcijom. Imali su osam godina vlasti, nisu ništa napravili. Potrebne su nam nove nekompromitirane snage”, zaključio je Grmoja jučer.