Subota, 25. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

jako nevrijeme

Crveno upozorenje za Gospić, narančasto za zadarsku regiju

Autor: Hina

21.07.2023. 16:00
Crveno upozorenje za Gospić, narančasto za zadarsku regiju

Foto: Screenshot/ACCUWEATHERIzdano je crveno upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za grmljavinsko nevrijeme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije te narančasto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju, objavilo je Ravnateljstvo policije u petak popodne.


Navodi kako olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.


Na snazi je za danas izdano i narančasto upozorenje DHMZ-a za iznimno visoku temperaturu za splitsku i dubrovačku regiju.


DHMZ
Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava da se obavezno prate vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima vezanim uz jačinu vjetra, opasnost od grmljavinskog nevremena i visinu temperatura te sukladno tome poduzmu mjere samozaštite.


“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja”, poručuju iz Ravnateljstva civilne zaštite.


Upozoravaju kako su moguća oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra, tuča te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu. Podsjećaju na izdane preporuke i korisne savjete kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vjetra.