Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

POTPREDSJEDNIK VLADE

Butković: ‘Ljudi, Banožiću se dogodila nesreća, pa nećemo sad izbaciti čovjeka iz stranke’

Autor: Hina

20.11.2023. 18:11
Butković: ‘Ljudi, Banožiću se dogodila nesreća, pa nećemo sad izbaciti čovjeka iz stranke’

Foto: Luka JeličićMinistar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je u ponedjeljak stranačku sudbinu smijenjenog ministra obrane Marija Banožića, istaknuvši da se “čovjeku dogodila nesreće” te da ga neće izbaciti iz HDZ-a, čiji je član.


“On je član HDZ-a. Ljudi, čovjeku se dogodila nesreća, pa nećemo izbaciti sad čovjeka iz stranke”, rekao je Butković medijima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.


Odvjetnica smijenjenog ministra obrane Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegovog saborskog mandata kojeg je temeljem punomoći podnijela u petak.
Butković je rekao da ne zna za razloga povlačenja tog zahtjeva i poručio novinarima da to moraju pitati njegovu odvjetnicu.


Jandroković: U HDZ-u još nismo razgovarali o Banožićevoj stranačkoj sudbini


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je pak kako je Banožić “vjerojatno procijenio da je to tako bolje”.


“Znam da mu je zdravstveno bolje, što je dobro, i vjerojatno je u konzultacijama s bližnjima to ovako ocijenio”, poručio je Jandroković.


Odgovarajući na pitanje o Banožićevoj stranačkoj sudbini u HDZ-u, Jandroković je pak poručio da u HDZ-u o tome još nisu razgovarali.


“Čekamo da se oporavi kolega Banožić pa ćemo onda razgovarati o svemu”, rekao je Jandroković.


Banožiću se, nakon prometne nesreće koju je skrivio i u kojoj je poginula jedna osoba, zdravstveno stanje poboljšalo, pa je s odjela Jedinice intenzivnog liječenja premješten na Kliniku za neurokirurgiju.