Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NSTA

Britanski regulator kaznio tri velike energetske kompanije

Autor: Hina

19.12.2022. 12:14
Britanski regulator kaznio tri velike energetske kompanije

Foto: ReutersTri velike naftne i plinske kompanije kažnjene su s ukupno 265 tisuća funti (304 tisuće eura) zbog radnji koje su negativno utjecale na pokušaje industrije da smanji emisije, objavio je britanski regulator.


Britanski regulator The North Sea Transition Authority (NSTA), ranije znan kao Regulator za naftu i plin, kažnjava ponašanja koja dovode u opasnost mogućnost postizanja industrijskih ciljeva nultih emisija ugljičnog dioksida.


Regulator je priopćio da je britanski EnQuest kažnjen sa 150 tisuće funti (172 tisuće eura) zbog spaljivanja viška od 262 tone plina na polju Magnus u Sjevernom moru u razdoblju od 30. studenog do 1. prosinca prošle godine, unatoč tome što je kompanija bila upoznata s tim da nema potrebnu suglasnost.
Norveški Equinor kažnjen je sa 65 tisuća funti (74 tisuće eura) za spaljivanje najmanje 348 tona CO2 iznad dozvoljene razine na polju Barnacle u razdoblju od lipnja do studenog 2020. godine.


Britanski Spirit dobio je kaznu od 50 tisuća funti (57 tisuća eura) zbog prelaženje maksimalnog dozvoljenog obujma proizvodnje na dva polja unutar tri godine.


Regulatorne smjernice za spaljivanje i ispuštanje plina na baklji imaju za cilj eliminirati nepotrebno ili rasipno spaljivanje i ispuštanje plina s ciljem  ukidanja rutinskog ispuštanja i spaljivanja na bakljama do 2030. godine.


“NSTA je predana pružanju podrške energetskoj sigurnosti Ujedinjenog Kraljevstva i smanjenju emisija stakleničkih plinova. Ohrabreni smo nedavnim poboljšanjima u pogledu emisija i poduzimamo mjere kako bismo osigurali da ovaj vitalni dio ne ometaju tvrtke koje ne ispunjavaju svoje obveze”, rekla je direktorica regulacija u NSTA Jane de Lozey.


Regulator je priopćio da je napredak ohrabrujući te da su ukupne emisije u Sjevernom moru zbog proizvodnje nafte i plina smanjenje za 21,5 posto između 2018. i 2021. godine.