Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

susret premijera i kardinala

Bozanić i Plenković o imovinsko-pravnim odnosima za gradnju stadiona Maksimir

Autor: Hina

20.01.2023. 19:36
Bozanić i Plenković o imovinsko-pravnim odnosima za gradnju stadiona Maksimir

Foto: Zagrebačka nadbiskupijaZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarali su u petak na Kaptolu o tijeku obnove sakralnih objekata te o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru, za što Zagrebačka nadbiskupija daje podršku.


Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije gdje radovi zadovoljavajuće napreduju, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a za potrebe obnove katedrale i drugih crkvenih objekata.


Podrška Nadbiskupije da se što skorije krene u izgradnju stadiona 
Premijer Plenković na sastanku je istaknuo namjeru Vlade RH da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih drugih dionika, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta, ističe se u priopćenju.


“Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona na Maksimiru”, dodaju iz Zagrebačke nadbiskupije.


Uz jasnu podršku i namjeru da se što skorije krene u izgradnju stadiona, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje.


Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na sastanku su sudjelovali Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Branko Bačić, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave te Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH.


Uz kardinala Josipa Bozanića bili su mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator NDS-a, mons. Zlatko Koren, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale i preč. Ivica Budinšćak, potpredsjednik odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.