Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

REPOVI AFERE

Bivši članovi Uprave tužili Inu!

Autor: Jagoda Marić

14.11.2022. 15:31
Bivši članovi Uprave tužili Inu!

Foto: PixsellBivši članovi uprave Ine tužili su tu kompaniju zbog otkazivanja ugovora nakon što je javnost doznala za plinsku aferu u kojoj je Ina oštećena za oko milijardu kuna.


 


Iako su iz Vlade tvrdili da je na direktorima četvrte razine glavna krivnja za to što je privatna tvrtka OMS kupovala plin po fiksnim cijenama i prodavala ga u energetskoj krizi po višestruko većim cijenama inzistirali su na odlasku cijele uprave, i mađarskih i hrvatskih članova.
Članovi uprave koji su predstavljali MOL podnijeli su ostavke, a troje hrvatskih članova Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić su smijenjeni jer prethodno nisu dali ostavke, a Nadzorni odbor Ine javnost je izvijestio da to čine zbog kršenja Zakona o trgovačkim društvima, ali nisu otkrivali više detalja.


Prema informacijama koje smo dobili oni su, što je bilo očekivano nakon smjena, odlučili tužiti Inu i to zato što se u razlozima za opoziv implicira njihova odgovornost za štetu nanesenu Ini.


Iz same Ine još nismo dobili službenu potvrdu ove informacije, kao ni toga što potražuju od Ine i je li možda jedan od zahtjeva poništavanje opoziva, što bi onda značilo i povratak na posao, a iz nacionalne naftne kompanije poručili su da nemaju komentara na naše informacije.