Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MINISTAR OBRANE

Banožić je bio u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan

Autor: Hina

06.09.2023. 11:05
Banožić je bio u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan

Foto: Davor Kovačević/NLMinistar obrane Mario Banožić bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan, objavili su u utorak mediji pozivajući se na odluku Visokog upravnog suda, a Banožić je u izjavi Hini poručio kako je ta presuda nepravedna te je najavio žalbu Ustavnom sudu.


“Smatram da je presuda nepravedna, žalit ću se na tu presudu Ustavnom sudu. Imamo dobre temelje za žalbu jer je očito kako su neke činjenice zanemarene, a druge su pak zlonamjerno i tendenciozno interpretirane”, rekao je Banožić.


Dodao je i kako ne bi posebno komentirao taj postupak jer, po njegovom mišljenju, nije gotov. “Daljnje korake će poduzeti moja odvjetnica”, kratko je poručio.
Mediji navode kako je Visoki upravni sud RH odbio Banožićevu žalbu na raniju nepravomoćnu presudu Upravnog suda u Zagrebu čime je potvrdio da je bio u sukobu interesa kad je sam sebi dodijelio državni stan.


Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da si je Banožić dodijelio veliki državni stan i tu odluku potpisao u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, on je sam pokrenuo cijeli sudski postupak.


Riječ je o trosobnom stanu u centru Zagreba veličine 90-ak kvadrata koji je Banožić sam odabrao iako su mu na raspolaganju bila dva manja stana jedan od 53 kvadrata ili jedan od 73 kvadrata. Banožić je u žalbi naveo kako nigdje nije propisano da on kao ministar ne smije potpisati odluku o dodjeli stana.


Kako navode mediji, Visoki upravni sud odbio je Banožićevu žalbu, zaključivši da pretpostavio svoj privatni interes javnom, a zbog sukoba interesa morat će platiti novčanu kaznu od 930 eura.