Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

GLAVNA UKRAJINSKA BITKA

Bahmut još nije pao, Prigožin sve nervozniji: "Još nam niste poslali municiju"

Autor: Hina

06.03.2023. 08:15
Bahmut još nije pao, Prigožin sve nervozniji:

Foto: ReutersOsnivač ruske plaćeničke skupine Wagner Evgenij Prigožin rekao je da njegovim snagama koje se bore za kontrolu nad ukrajinskim gradom Bahmutom nedostaje streljiva, te da će se cijeli front srušiti ako budu prisiljeni na povlačenje.


“Ako se Wagner sada povuče iz Bahmuta, cijeli front će se urušiti”, rekao je Prigožin u videu objavljenom tijekom vikenda. “Situacija neće biti sjajna za sve vojne formacije koje štite ruske interese.”


Reuters nije mogao neovisno potvrditi kada i gdje je video snimljen. Snimka je objavljena na Telegram kanalu koji je širio vijesti o Prigožinu i povezao se s Wagnerovom grupom. Video nije objavljen na Prigožinovom uobičajenom kanalu press službe.
Prigožin je u petak rekao da su njegove jedinice “praktički opkolile Bahmut”, gdje su se borbe intenzivirale prošlog tjedna, a ruske snage napadaju s gotovo svih strana.


Ali u nedjelju se požalio da većina streljiva koje je njegovim snagama obećala Moskva u veljači još nije isporučena.


“Za sada pokušavamo otkriti razlog: je li to obična birokracija ili izdaja”, rekao je Prigožin na svom uobičajenom kanalu Telegram službe za medije.


Šef plaćenika redovito kritizira ruske načelnike stožera i generale. Prošlog mjeseca optužio je ministra obrane Sergeja Šojgua i druge za “izdaju” zbog uskraćivanja isporuke streljiva njegovoj miliciji.


U gotovo četverominutnom videu objavljenom na Telegram kanalu Wagner Orchestra, Prigožin je rekao da su njegovi vojnici zabrinuti da ih Moskva želi proglasiti mogućim žrtvenim jarcima ako Rusija izgubi rat.


“Ako se povučemo, onda ćemo zauvijek ući u povijest kao ljudi koji su učinili glavni korak ka gubitku rata”, rekao je Prigožin.