Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Devet odličja za Judo klub Zadar

Autor: Čedo Fabulić

26.02.2009. 23:00
Devet odličja za Judo klub Zadar


Središnji judo događaj u Hrvatskoj tradicionalno je Kup Samobora, koji je i ove godine po osamnaesti put održan u organizaciji istoimenog kluba uz sudjelovanje oko 600 natjecatelja iz devet zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Austrije, Bjelorusije i Njemačke. Članovi Judo kluba Zadar, njih sedamnaest, osvojili su ukupno devet odličja od čega tri srebrna te šest brončanih.
Prvog dana turnira nastupili su mlađi kadeti i juniorke, a Zadrani su pod vodstvom trenera Stipe Grgasa osvojili šest odličja. Drugo mjesto osvojila je juniorka Ivona Lerga, a treća mjesta mlađi kadeti Jurica Mustać, Šime Šušić, Toni Vrkić, Dora Knežević i Anica Brdar.
Drugog dana nastupali su kadeti i juniori predvođeni trenerima Juricom Zankijem i Draganom Kneževićem. Juniori Ivan Mulc i Pavao Lukačić osvojili su druga mjesta, dok je u kategoriji kadeta treće mjesto osvojio Marko Dunatov. Treba istaknuti i osvajanje petog mjesta Stipe Mustaća koji je nakon ovog turnira i dalje najbolje rangirani kadet u Hrvatskoj.
Značaj turnira bio je tim veći jer je isti od strane Hrvatskog judo saveza određen kao kriterijski turnir za izbor reprezentativaca u konkurenciji kadeta i kadetkinja (U – 17) te juniora (U – 20). Nakon turnira u talijanskom Lignanu početkom godine te nedavnog prvenstva Hrvatske, skupljanje bodova i dokazivanje kadeta i kadetkinja se nastavlja. Prof. Rino Stapić, izbornik kadetske reprezentacije, nakon turnira u Samoboru sastavit će prvu listu potencijalnih reprezentativaca koji će imati pravo nastupa na službenom EJU kadetskom “A” turniru, koji će se zajedno s pripremama održati u Zagrebu od 7. – 11. ožujka.