Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Tko (ne)će otići!?

Autor: Ivan Knežević

28.09.2008. 22:00
Tko (ne)će otići!?

Foto: Filip BRALA



Iako je najprije najavljeno da bi o svemu mogao odlučiti UO, što je iz Francuske poručio Giuseppe Giergia, direktor, dan poslije Kristijan Magaš, predsjednik, izjavio je da nema potrebe sazivati UO nego da će se sve riješiti u razgovoru na relaciji predsjednik – direktor – trener – igrač
Sinoć kasno vratili su se Zadrani iz Francuske. Na turniru u Angersu doživjeli su tri poraza i završili natjecanje kao šesti. Taj podatak govori da Zadar ovoga trenutka nije u sportskoj formi koja donosi pobjede, ali kad se pogledaju rezultati niza drugih pripremnih utakmica onda ni mnogi drugi nisu u sportskoj formi. Recimo, Budućnost je s 20 razlike razbila Partizan, Cibona je teško stradala protiv Khimkija, a Cedevita je u Vršcu (!) pobijedila Hemofarm, itd. Ono pravo tek će doći, bitke za pobjede i za bodove, a praktički dan iza zadnje pripremne utakmice malo će se tko toga uopće i sjetiti. Zadranima je zadnja, podsjetimo, u utorak u 19 sati na Višnjiku kad će im se suprotstaviti Cedevita.
Prema malobrojnim informacijama koje su tijekom prošlih dana dolazile iz Francuske, Zadar je u svim trima utakmicama imao najmanje jedan problematičan interval. Bilo na početku, bilo u sredini, bilo pred kraj. Ono što je lako uočljivo jest pojava koja je i u Italiji bila zamjetna, oscilacije gotovo svih igrača kad je u pitanju realizacija. Aco Petrović sigurno će statistike iz Francuske pomno proučiti i vidjeti kakva je struktura pojedinačnih učinaka. Nije svejedno je li netko ubacio 15 ili 20 poena iz relativno puno ili uz relativno malo potrošenih lopta. Slično vrijedi i za skokove, za asistencije, itd. Tek kad Petrović sam kaže što je u Francuskoj točno želio, što je dobio, a što nije, moći će podvući crtu i reći jesu li te tri utakmice bile korisne i u kolikoj mjeri.
Glede igre, dakle, bit će još riječi, glede igrača isto, a bogme bit će još riječi i o događaju koji se zbio protiv Choleta. Tada je Romel Beck odbio ući u igru nakon što mu je Petrović nešto kazao, na nešto ukazao, pa je nastao verbalni sraz poslije čega je trener kazao da na Becka više ne računa. U Zadru je ta priča poprimila obilježja nekog katastrofičnoga događaja. Bolje reći, neki su bili skloni od tog događaja napraviti katastrofu i naravno da je mnogi pojedinac imao svoje rješenje , ali u svemu je bitno što će i kako će klub.
Beck je igrač s ugovorom, veoma je dobro plaćen, ali i trener ima svoj ugovor. Iako je najprije najavljeno da bi o svemu mogao odlučiti UO, što je iz Francuske poručio Giuseppe Giergia, direktor, dan poslije Kristijan Magaš, predsjednik, izjavio je da nema potrebe sazivati UO nego da će se sve riješiti u razgovoru na relaciji predsjednik – direktor – trener – igrač. U ovoj situcaiji, zapravo, nekih velikih nejasnoća nema. Ustraje li Petrović u stavu da na Becka više ne računa, posljedica bi moglo biti sporazumno razvrgnuće ugovora. Ali, mogla bi biti i Beckov boravak u Zadru gdje elegantno može dobivati plaću a da ništa ne radi. Ima još možebitnih posljedica. Što ako klub ustraje u tom da Beck mora biti u momčadi? Kako će se to riješiti? Što u tom slučaju možemo očekivati od Petrovića?
Navodno, puno toga, ako ne sve, trebalo bi biti poznato već danas.


Sve pripremne utakmice
Zadar – Ural Great 82:80, Zadar – Azovmaš 89:88, Zadar – Ural Great 92:81, Luka Koper – Zadar 68:87, Cantu – Zadar 76:74, Virtus – Zadar 92:91, Snaidero – Zadar 89:63, Benetton – Zadar 77:62, Cholet – Zadar 90:82, Nancy – Zadar 79:72, Strasbourg – Zadar 85:77, Zadar – Cedevita, 30. rujna u 19 sati.