Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Za zdrav i brzo gotov ručak, predlažemo laganu tjesteninu s maslinama i parmezanom

Gastro

MEDITERANSKI RUČAK

Za zdrav i brzo gotov ručak, predlažemo laganu tjesteninu s maslinama i parmezanom

Kako se poznati dalmatinski ugostitelji spremaju za sezonu i bez čega više ne mogu zamisliti svoje poslovanje

Gastro

Worldline - savršen partner za uspješnu turističku sezonu

Kako se poznati dalmatinski ugostitelji spremaju za sezonu i bez čega više ne mogu zamisliti svoje poslovanje

S toplim su vremenom u Dalmaciju stigli prvi turisti, a ovih se dana zahuktavaju i posljednje pripreme za turističku sezonu koja će, ako je vjerovati najavama, biti rekordna. Jedna od važnih stvari o kojoj svi u turističkim djelatnostima trebaju razmisliti prije početka sezone je način naplate proizvoda i usluga. Moderna rješenja naplate omogućuju brze bezgotovinske transakcije i donose jednostavnost i sigurnost, kako za poslovne subjekte tako i za goste. POS uređaji ubrzavaju proces naplate, smanjuju čekanje u redu i gužve, a bržim protokom kupaca može se povećati i ukupan promet. Uvođenjem bezgotovinske naplate podiže se i zadovoljstvo gostiju, doprinoseći tako […]

Uživo

Kako se poznati dalmatinski ugostitelji spremaju za sezonu i bez čega više ne mogu zamisliti svoje poslovanje

Isprobajte novi recept za pripremu piletine. Zaljubit ćete se u okus

Gastro

Nešto drugačije

Isprobajte novi recept za pripremu piletine. Zaljubit ćete se u okus

Piletina je jedna od najsvestranijih namirnica, a tko uživa u njoj, nema na koje načine ju već nije spravio! Nedavno smo pisali recept o hasselback krumpirima, a danas vam donosimo jednu ideju za ručak baš na tom tragu: hasselback piletinu! Uz okuse pesta, sušenih rajčica i mozzarelle mesu ćete dati jednu novu dimenziju a vjerujemo […]

Uživo

Isprobajte novi recept za pripremu piletine. Zaljubit ćete se u okus

Hrskav i osvježavajuć: Mladi kupus u četiri varijante

Gastro

Uživanje u okusu

Hrskav i osvježavajuć: Mladi kupus u četiri varijante

Mladi kupus je izuzetno raznovrsna namirnica koja se često koristi u kulinarstvu primarno zbog svoje hrskave teksture i osvježavajućeg okusa. Mladi kupus može se pripremati na različite načine, a osim što je ukusan, izuzetno je hranjiv te bogat vlaknima, vitaminima i mineralima. Njegova svježina i neutralan okus čine ga idealnim za kombiniranje s različitim začinima […]

Uživo

Hrskav i osvježavajuć: Mladi kupus u četiri varijante

Rižoto s jagodama nije bez razloga klasik u talijanskoj kuhinji

Gastro

POMALO NEOBIČNO

Rižoto s jagodama nije bez razloga klasik u talijanskoj kuhinji

Vjerujemo da ste ovaj članak otvorili s jednom obrvom u zraku, no vjerujte, ovo neće biti “slatki rižoto”! Rižoto od jagoda priznajemo, neobičan je spoj na prvu, ali nećete znati o čemu pričamo dok ga ne isprobate sami. Svjež, ukusan i vrlo jednostavan za napraviti, ne nalazi se bez razloga već dugo vremena u talijanskim kuharicama. U […]

Uživo

Rižoto s jagodama nije bez razloga klasik u talijanskoj kuhinji

Ponudite sladoled na kuglice u vašem lokalu i obojite ljeto slatkim okusima

Gastro

STANIĆ DISKONT

Ponudite sladoled na kuglice u vašem lokalu i obojite ljeto slatkim okusima

Prodaja ugostiteljskog sladoleda na kuglice doživjela je značajne promjene tijekom godina, prilagođavajući se preferencijama kupaca i trendovima u ugostiteljstvu. Ovaj klasični oblik sladoleda, serviran u obliku kuglice, u kornetu ili čašici, ostaje omiljen izbor među posjetiteljima raznih ugostiteljskih objekata, od restorana do plažnih objekata. Vodeći se popularnošću ovog oblika sladoleda tvrtka Stanić u svoju ponudu uvrstila je banjice ugostiteljskog sladoleda od 4800 ml i 2400 ml i to u sedamnaest različitih okusa: kokos badem, pistacija, rocher, tiramisu, cookies, lješnjak, vanilija, amarena, malaga, breskva jogurt, snickers, limun, čokolada, stracciatella, jagoda, šumsko voće i vanilija bourbon. Poznato je da je prezentacija ključna kada je riječ […]

Uživo

Ponudite sladoled na kuglice u vašem lokalu i obojite ljeto slatkim okusima

Donosimo nekoliko recepata za proljetni detoks

Gastro

Nova sezona

Donosimo nekoliko recepata za proljetni detoks

Čini se kao da je baš sve moguće u proljeće jer to je sezona nade, svježine i novih početaka. Vrijeme je idealno i za okretanje novog lista po pitanju prehrane i vježbanja. Tijekom hladnijih mjeseci, dogodi se da jedemo malo više, zanemarimo programe treninga i prebolimo barem jednu prehladu. Zato se u proljeće okrećemo jačanju imuniteta i zdravijoj prehrani jer su nam dostupne brojne svježe namirnice. U nastavku donosimo nekoliko recepata idealnih za proljetni detoks.  ZDRAVA ZDJELICA Težina: jednostavno Vrijeme: 15 min pripreme, 40 min pečenja Sastojci: 2 fileta lososa 1 glavica salate 100 g kuhane kvinoje 50 g nasjeckanog crvenog luka […]

Uživo

Donosimo nekoliko recepata za proljetni detoks

Keksi s jagodama izmamiti će osmjeh na lice svakome tko ih kuša

Gastro

Zamamni!

Keksi s jagodama izmamiti će osmjeh na lice svakome tko ih kuša

Ponekad nema do domaćeg deserta, a ovi keksi s jagodama odlična su ideja za uživati u tim slasnim plodovima. Ovi keksi ne samo da pružaju bogatstvo okusa svježih jagoda, već uz svaki griz kao da nas vraćaju u djetinjstvo. Donosimo recept zbog kojeg ćete svim ukućanima izmamiti osmjeh na lice! Sastojci Za 30 keksa: 150 g jagoda 290 g brašna 130 g smeđeg šećera 1 jaje 8 g praška za pecivo 40 g mlijeka 120 g maslaca pola žličice soli pola štapića vanilije ili vanilin šećer šećer u prahu za posipanje Priprema Svi sastojci moraju biti sobne temperature. Jagode oprati, […]

Uživo

Keksi s jagodama izmamiti će osmjeh na lice svakome tko ih kuša

Pronašli smo recept za kolačiće Madeleine s bijelom čokoladom

Gastro

Francuska poslastica

Pronašli smo recept za kolačiće Madeleine s bijelom čokoladom

Kad govorimo o Madeleine kolačićima, odmah zamišljamo tople i pahuljaste male poslastice! E sada, zamislite ih sa bijelom čokoladom… Nije ih teško za napraviti, a okus će vas oduševiti. Ove male francuske poslastice odlično će ići uz jutarnju kavu ili kao popodnevni desert. Recept donosimo u nastavku teksta! Sastojci   113 g neslanog i otopljenog maslaca 100 g šećera 2 velika jaja, sobne temperature 1 žličica ekstrakta vanilije 125 g višenamjenskog brašna pola žličice praška za pecivo 113 g bijele čokolade, otopljene Priprema Koristeći ručni ili samostojeći mikser s nastavkom za mućenje, istucite jaja i šećer te miksajte na velikoj […]

Uživo

Pronašli smo recept za kolačiće Madeleine s bijelom čokoladom

Isprobajte španjolski omlet: divan spoj okusa i tekstura

Gastro

Mašti na volju

Isprobajte španjolski omlet: divan spoj okusa i tekstura

Omlet je odlično jelo za eksperimentiranje s okusima te vam dopušta da se poigrate s namirnicama i date svojoj kulinarskoj mašti na volju! Među bezbroj verzija koje postoje diljem svijeta, španjolski omlet se ističe jednom pravom eksplozijom okusa i jednako impresivnim izgledom. Ovo je jelo prožeto divnim teksturama i okusima paprike, luka i rajčice, te […]

Uživo

Isprobajte španjolski omlet: divan spoj okusa i tekstura

Pretvorite baguette u caprese pizzu za savršen obrok u talijanskim bojama

Gastro

SLASNA HRSKAVOST

Pretvorite baguette u caprese pizzu za savršen obrok u talijanskim bojama

S porastom temperatura smanjuje se želja za raskošnim obrocima koji se pripremaju satima. Stoga je u ovo doba godine neophodan jedan brz i jednostavan recept! Kombinacija koja nas oduševljava je pizza baguette alla caprese. Hrskavi baguette u kombinaciji sa sočnim, svježim rajčicama i mozzarellom brzo se priprema i u tren oka će vas okusima preseliti u romantični Italiju. Sastojci 1 baguette 150 g svježih rajčica 125 g mozzarelle svježi bosiljak za ukrašavanje Priprema Zagrijte pećnicu na 200 °C. Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Na baguetteu napravite rezove ukoso i umetnite krišku rajčice i mozzarelle u svaki rez.Pecite baguette […]

Uživo

Pretvorite baguette u caprese pizzu za savršen obrok u talijanskim bojama