Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Australian Open

Bjeloruskinja Victoria Azarenka nakon deset godina izborila svoje treće polufinale u Melbourne Parku

Autor: Hina

24.01.2023. 11:47
Bjeloruskinja Victoria Azarenka nakon deset godina izborila svoje treće polufinale u Melbourne Parku

Foto: Victoria Azarenka/Foto REUTERS

Polufinalni dvoboj Ribakine i Azarenke na rasporedu je u četvrtak



MELBOURNE Victoria Azarenka, bjeloruska 33-godišnja tenisačica, nakon deset godina će ponovno zaigrati u polufinalu Australian Opena u Melbourne Parku, gdje je u utorak svladala u četvrtfinalu Amerikanku Jessicu Pegulu sa 6-4, 6-1 za 97 minuta.


Azarenka će se za plasman u svoje šesto finale na Grand Slam turnirima, a treće na Australian Openu, na kojem je trijumfirala 2012. i 2013., boriti protiv Kazahstanke Jelene Ribakine, koja je trebala samo 79 minuta za pobjedu 6-2, 6-4 nad Latvijkom Jelenom Ostapenko.


Jessica Pegula je tako i dalje ostala čekati na svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima. Za 28-godišnju Amerikanku ovo je bilo treće uzastopno četvrtfinale u Melbourne Parku, a ukupno peto na Grand Slam natjecanjima. No, iako iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, što ju je dovelo čak do trećeg mjesta na pojedinačnoj WTA ljestvici, iako je imala niz od osam pobjeda bez izgubljenog seta, Pegula će i dalje morati čekati priliku za plasman u polufinale na jednom od četiri najznačajnija turnira na svijetu.




Polufinalni dvoboj Ribakine i Azarenke na rasporedu je u četvrtak.


U srijedu će se u Melbourne Parku za plasman u svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima boriti Osječanka Donna Vekić (WTA – 64.) koja za suparnicu ima Bjeloruskinju Arinu Sabalenku (WTA – 5.). Njihov dvoboj je na rasporedu kao drugi u Rod Laver Areni, a neće započeti prije 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.


AUSTRALIAN  OPEN, tenisačice – četvrtfinale


Jelena Ribakina (Kaz/22) – Jelena Ostapenko (Lat/17) 6-2, 6-4


Victoria Azarenka (24) – Jessica Pegula (SAD/3) 6-4, 6-1