U utorak, 21. siječnja s početkom u 18 sati u organizaciji Sveučilišta u Zadru ispred studentskog restorana Barbakan održat će se Japanska radionica kuhanja s Magi Magayoshi – Mochi.
Na radionici će biti predstavljen dio japanske tradicije kroz pripremu mochija, tradicionalne japanske slastice napravljene od ljepljive riže koja datira još iz razdoblja Heian (794.-1185.), a danas je postala globalna kulinarska senzacija i omiljena slastica među ljubiteljima hrane diljem svijeta. Maki Nagayoshi je, nakon života i rada u Italiji i Sloveniji, prije nekoliko godina za svoj novi dom odabrala Hrvatsku gdje nastavlja oduševljavati japanskom hranom koju s puno ljubavi priprema u svom restoranu u Zagrebu.
Radionica se održava na otvorenom, ispred restorana Barbakan, stoga je potrebno odjenuti se adekvatno vremenskim uvjetima. U slučaju lošeg vremena, radionica će se održati u restoranu Barbakan.
najnovije
najčitanije
Plodovi zemlje i mora
Alat u ruke
Dok priroda miruje, za maslinare ima posla
Zadar
počelo useljavanje korisnika
Centar za mlade dobio mrežnu stranicu
Svijet
na otoku Halmaheri
Erumpirao vulkan u Indoneziji, stanovnici odbili evakuaciju
Kultura
presjek godine
2024. godina bila je ključna za Muzej antičkog stakla Zadar
Plodovi zemlje i mora
O TOME SE GOVORI
Gotovo zaboravljena stabla maslina mogu se vratiti u život, evo kako
Crna Kronika
zaprimljena dojava
Eksplozija u kući u Vrsima, sve hitne službe na terenu
Zadar
POČIVAO U MIRU
Napustio nas je Matej Lordanić – kolega, prijatelj, zaljubljenik u svoj grad i sport
Hrvatska
VIRALNI HIT
VIDEO Konobarski dvojac ukrao show na svadbi! ‘Tko ne bi poželio ovakve konobare na svadbi…’
Crna Kronika
detalji nesreće
U kući u Vrsima eksplodirala plinska boca, muškarac prevezen u zadarsku bolnicu
Zadar
SV. STOŠIJA