ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Reakcije trenera

DANIJEL JUSUP NAKON PORAZA OD CRVENE ZVEZDE: 'Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster'

Autor: Andrija Dešpoja

26.10.2024. 22:55
DANIJEL JUSUP NAKON PORAZA OD CRVENE ZVEZDE: 'Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster'

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar



Tako blizu, a opet tako daleko bili su košarkaši Zadra od iznenađenja u susretu šestog kola ABA lige u kojem su imali dobre izglede u većem dijelu dvoboja s moćnom euroligaškom Crvenom zvezdom, no kao i protiv Partizana u prethodnoj rundi, manjak kvalitete kao i izostanak koncentracije u odlučujućim trenucima pokazali su se presudnima. Ostali su Zadrani ponovno bez naplate dobre igre, jer vodili su u prvoj četvrtini s ogromnih 19 razlike (30:11), no nisu i izdržali u srazu sa sastavom koji ove sezone posebno u Euroligi igra jako dobro i koji je pokazao svu svoju snagu u preostale tri četvrtine, na kraju slomivši više nego žilav otpor momčadi Danijela Jusupa. On pak nije odavao nezadovoljstvo po završetku napetog okršaja s Crveno-bijelima, realno je sagledao činjenice koje kazuju da se s tankim rosterom ne može svih 40 minuta parirati izuzetnoj mašineriji koju pod sobom ima njegov grčki kolega Ioannis Sfairopoulos.


– Stvarno smo izuzetno kvalitetno otvorili utakmicu, bili smo raspoloženi, dobro smo šutirali, bili smo brzi, ali poremetili su nas malo ti faulovi Mihailovića i Gegića koji su dobili po tri penala relativno brzo i čim smo ušli u nekakve rotacije upali smo u probleme. Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster na jednoj određenoj kvaliteti da bismo to mogli izdržati do kraja. Mislim da smo mi ove dvije utakmice, ovu i s Partizanom, odigrali na našem maksimumu u ovom trenutku, pogotovo jer nema ni Kalajžića koji ima virozu. Možda bi još jedan igrač danas, kad su nas digli visoko od koša, koji bi probijao dobro došao. Nama je svaka sljedeća utakmica jako važna i očekuje nas borba, to smo znali od samog početka. Zahvaljujem publici koja nas je nosila na svim ovim utakmicama, bez njihove potpore puno nam je manja šansa da uspijemo – istaknuo je trener Zadra nakon četvrtog ovosezonskog domaćeg regionalnog poraza, dok je svojevrsno priznanje Zadranima odao potom i strateg Crvene zvezde koji nije bio zadovoljan prvim dijelom, ali je zato pohvalio svoje igrače za odrađeno u samoj završnici.


– Nismo počeli najbolje, nismo bili fokusirani i agresivni, nismo igrali obranu i dopustili smo Zadru da igra svoju igru. Bili smo iznenađeni i nismo bili spremni na prve minute. Nakon toga smo se sporo počeli vraćati, igrali smo bolju obranu. Bilo je dobro da smo u drugoj četvrtini dopustili Zadru samo 13 poena i da smo se vratili u utakmicu. Polako smo došli u vodstvo i u završnih pet minuta donijeli dobre odluke u obrani i napadu i pobijedili. Nije bilo lagano pobijediti, moramo naučiti da krećemo u utakmice od početka s velikim htijenjem i budemo koncentrirani od početka. Želim sreću Zadru u nastavku natjecanja, mislim da imaju vrlo dobru momčad i vjerujem da će dobro nastaviti igrati – kazao je Sfairopoulos nakon slavlja njegove momčadi na Višnjiku.