ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Hajduk dočekuje Lokomotivu

Gattuso: "Ako netko od igrača želi narušiti odnose u svlačionici, za njega više kod mene nema mjesta"

Autor: Alen Plahinek

26.10.2024. 09:16
Gattuso:

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL



Da je netko bilo kome u Splitu nakon uvodna dva kola, ponudio četiri boda prednosti Hajduka HNL-u pred ostatkom karavane pred 11. kolo, svi bi beskompromisno potpisali. Danas Hajduk dočekuje Lokomotivu, zagrebačku momčad kod koje ih je u prvom susretu koštala dekoncentracija u posljednjim trenucima. Gotovo dva i pol mjeseca nakon, Hajduk uistinu izgleda kao momčad koja može otići do kraja ove sezone, dok je momčad Silvija Čabraje na osmom mjestu lige te u uzlaznoj putanji. Pokazali su to u remiju s Rijekom u prošlom kolu, stoga Gattuso vrlo dobro zna da će današnji susret biti sve samo ne onaj u kojem se unaprijed mogu upisati bodovi.


– Teška utakmica, možemo ju usporediti s Belupom. Lokomotiva je broj jedan u ligi po pitanju presinga i izlaska iz obrane. Brzo izlaze, brzo se razvijaju, mladi su i trče. Trebam spremiti utakmicu u obje faze, i kad imamo i kad nemamo loptu. Moramo biti spremni, utakmica neće biti šetnjica. Opasni su na odbijenim loptama – započeo je Talijan dodavši kako je susret iz drugog kola davna prošlost.


– Nećemo se osvrtati na utakmicu s Lokomotivom u prvom kvartalu. Moramo igrati svoj nogomet, sa svojim mentalitetom. Moramo biti pravi. Dodatna motivacija je 74. rođendan Torcide. Nadam se da će oni zapaliti stadion, ali mi moramo biti pravi da bi nas navijači nosili svojim glasnicama.


Euforija




Uspio je Gattuso sa svojim stručnim stožerom i igračima smiriti splitski mentalitet. Euforija je pojam koji se u Splitu mora ići potražiti u rječnik stranih riječi, što bi bilo koje druge sezone ranije bilo nezamislivo. Ali, izgleda da je svjetski prvak s Italijom 2006. godine svojevrsni splitski sensei.


– Četiri boda se ne osjećaju, mi mislimo samo na sebe. Glavno pitanje je uvijek kako pripremiti iduću utakmicu. Ne smijemo ponoviti grešku iz prošle sezone, kada smo se prerano radovali. Ovdje mi je glavni cilj bio svlačionicu pretvoriti u obitelj. Obitelj ima dobre i loše trenutke, ali okupio sam igrače oko treninga, discipline i poštovanja. Ako netko to želi narušiti, onda postajem beštija. Ako netko od igrača želi narušiti odnose u svlačionici, za njega više kod mene nema mjesta. Kada dođe vrijeme da izgubimo utakmicu, stisnut ćemo ruku protivniku, okrenuti se i krenuti dalje. Želim pohvaliti cijelu ekipu. Četiri mjeseca sam ovdje i ekipa je na visokoj razini. Doživio sam veliku profesionalnost. Imamo 31 igrača na treningu, nekad netko pogriješi, ali preuzme odgovornost i nastavi dalje. Oni žive ovaj klub na terenu i van njega. Jako sam sretan zbog toga i mogu nastaviti dalje – objasnio je strateg Majstora s mora.


Ljutnja


Upravo činjenicom da svi napreduju, manje glavobolje talijanski trener ima glede postavljanja igrača na teren. Tako su mjesto u udarnoj postavi izgubila dva vjerojatno najvrjednija igrača, Niko Sigur i Rokas Pukštas.


– Ne znam zašto me se ne pita o Moufiju, Benrahouu, Trajkovskom, ostalima koji ne igraju. Jednostavno je teško odabrati. Svi koji ne igraju su ljuti i trebaju biti ljuti, ali treba trčati i biti spreman. Stojim iza svojih odluka. Sigur je prije Slavena imao mali zdravstveni problem zbog kojeg nije putovao s nama. Nema obrazloženja zašto Puki ne igra, trenira dobro, ali trenutno ga ne vidim u prvih 11 – kazao je Gattuso pa nastavio


– Vidjet ćemo tko će biti golman. Garantiram da će Lovre biti prvi golman u Kupu. Svi koji ne igraju moraju biti nezadovoljni, ako sjede na klupi i smješkaju se, trebaju promijeniti posao, nogomet onda nije za njih. Želim osobe ljutitih faca. Želim da oni na klupi treniraju na tisuću posto i žele čim prije u igru. Ne može igrati Prpić, Durdov ima mali problem iz Koprivnice i nije neko vrijeme trenirao, pa neće igrati ni danas – zaključio je Talijan.